X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΕΣΤΙΑΣΗΓια το Ψηφιακό Πιστοποιητικό συζήτησαν Υφυπουργός Καινοτομίας και ΔΣ ΣΤΕΚ

Για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό συζήτησαν Υφυπουργός Καινοτομίας και ΔΣ ΣΤΕΚ

Διαδικτυακή συνάντηση με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Κόκκινο, για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό, πραγματοποίησε πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ).

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΣΤΕΚ, στο επίκεντρο της συζήτησης, βρέθηκε το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid (EU Digital Covid Certificate) και ο τρόπος που θα λειτουργεί.

Ο κ. Κόκκινος αφού ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ΕΕ, εξήγησε πως ήδη διάφορες ομάδες στο Υφυπουργείο εργάζονται εντατικά ώστε να είναι όλα έτοιμα εγκαίρως για την εφαρμογή του.

Στόχος της ΕΕ είναι το σύστημα να τεθεί σε λειτουργία την 1η Ιουλίου.

Τα Μέλη του Δ.Σ. του ΣΤΕΚ είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις με τον αρμόδιο Υφυπουργό, ο οποίος έδωσε διευκρινίσεις σε σχέση με τον λεπτομερή τρόπο λειτουργίας του συστήματος και τα προαπαιτούμενα βήματα.

Ο Πρόεδρος του ΣΤΕΚ, Άκης Βαβλίτης, ευχαρίστησε τον κ. Κόκκινο για την παρουσία του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθεια για εισαγωγή και στην Κύπρο του Ψηφιακού Πιστοποιητικού καθώς αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για άνοιγμα, σε πρώτο στάδιο, των ευρωπαϊκών αγορών για τουρισμό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share