X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΓραφείο εξυπηρέτησης αλλοδαπών στο αεροδρόμιο Ρόδου, τα πύρινα μέτωπα αλλού

Γραφείο εξυπηρέτησης αλλοδαπών στο αεροδρόμιο Ρόδου, τα πύρινα μέτωπα αλλού

Εντός του Διεθνούς Αερολιμένα της Ρόδου, στον τερματικό σταθμό 1, τέθηκε ήδη σε λειτουργία γραφείο εξυπηρέτησης ξένων πολιτών (Help Desk) του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Το γραφείο θα διευκολύνει και θα συντονίζει, σε συνεργασία με τις οικείες Πρεσβείες, την έγκαιρη αναχώρηση αλλοδαπών επισκεπτών, οι οποίοι έχουν απωλέσει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, αναφέρει το υπουργείο.

To Help Desk, επικεφαλής του οποίου θα είναι η κα Κατερίνα Τζίμα, Σύμβουλος Πρεσβείας, στελεχώθηκε με κλιμάκιο υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών που μετέβησαν ήδη στη Ρόδο.

Αλλοδαποί υπήκοοι που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το Help Desk μπορούν να καλέσουν στα εξής τηλέφωνα: +30 6985889650 / 6983209611

Σε περίπτωση ιδιαίτερα έκτακτης ανάγκης επικοινωνίας με το Help Desk, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο αριθμός τηλεφώνου / WhatsApp: +306977960941

H Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών παραμένει από χθες, όταν και ενεργοποιήθηκε, σε λειτουργία.

Οι ξένοι υπήκοοι μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα: +30 210 368 1350 / +30 210 368 1259 / +30 210368 1730.

Έλληνες και ξένοι πολίτες σε άμεσο κίνδυνο παρακαλούνται να επικοινωνούν απευθείας και αποκλειστικά με την Πολιτική Προστασία στο τηλέφωνο +30 2131331200. 

“Πρόκειται για κατόρθωμα που δεν απειλήθηκε ανθρώπινη ζωή” αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ταξιδιωτική πράκτορας στη Ρόδο

Η 38χρονη ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού πρακτορείου στην Ρόδο, Γιολάντα Κάππα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως τα περισσότερα ξενοδοχεία από την νότια Ρόδο έχουν εκκενωθεί από τουρίστες.

“Οι εκκενώσεις έγιναν αρκετά γρήγορα χθες. Στην αρχή επικρατούσε πανικός, αλλά μέσα σε λίγες ώρες επιστρατεύτηκαν όλα τα μέσα, λεωφορεία, αυτοκίνητα, σκάφη, για να απομακρυνθούν οι άνθρωποι. Και το σημαντικό είναι ότι δεν απειλήθηκε καμία ανθρώπινη ζωή. Πρόκειται για κατόρθωμα”, τόνισε.

Παράλληλα ανέφερε ότι έχουν ανοίξει πολλοί χώροι, από σχολεία, αίθουσες συνεδριάσεων ξενοδοχείων στο βόρειο τμήμα του νησιού, όπου μεταφέρονται οι χιλιάδες τουρίστες που απομακρύνθηκαν από το νότιο τμήμα του νησιού.

“Επισκέπτες όλων των ταξιδιωτικών πρακτορείων του νησιού έχουν μεταφερθεί σε 35 χώρους, όπου υπάρχει κλιματισμός, παρέχονται νερά, φρούτα, ακόμη και πάνες και μαρκαδόροι για μικρά παιδιά”.

Το πρόβλημα κυρίως βρίσκεται τώρα στις αφίξεις τουριστών προς το νότιο τμήμα του νησιού και η διαχείριση των ανθρώπων που καταφθάνουν, ανέφερε.

“Η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ σοβαρή. Πρόκειται για τεράστια οικολογική καταστροφή. Το πιο ωραίο δάσος που είχαμε καταστράφηκε. Τώρα εκεί, είναι σαν να πηγαίνεις στο φεγγάρι”.

 Έως την 30η Ιουλίου ακυρώνει η Jet2 τις πτήσεις και τα ταξιδιωτικά πακέτα προς την Ρόδο

Η Jet2 ακύρωσε όλες τις πτήσεις και τα ταξιδιωτικά πακέτα που αναμένονταν να αναχωρήσουν στη Ρόδο έως και την 30ή Ιουλίου, ανακοίνωσε η εταιρεία, σε νεότερη ανακοίνωσή της.

«Λόγω αυτών των έκτακτων συνθηκών, ακυρώσαμε έως και την Κυριακή 30 Ιουλίου όλες τις πτήσεις και τα πακέτο που πρόκειται να αναχωρήσουν για τη Ρόδο», ανέφερε η ανακοίνωση στο Twitter.

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το σωστό για όλους».

Η British Airways συνεχίζει τις πτήσεις της στη Ρόδο

Η διοίκηση της British Airways ανέφερε στο BBC ότι εξακολουθεί να σχεδιάζει πτήσεις στη Ρόδο την ερχόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης μιας πτήσης αύριο Δευτέρα.

Πελάτες της British Airways που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Ρόδο μπορούν να αλλάξουν την ημερομηνία της πτήσης τους για να επιστρέψουν νωρίτερα από τη προγραμματισμένη ημερομηνία, χωρίς επιπλέον χρέωση, τόνισε η αεροπορική εταιρεία.

Επίσης, όποιος επιβάτης έχει κάνει κράτηση με την εταιρεία για να ταξιδέψει στη Ρόδο την ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να αλλάξει την πτήση του σε μεταγενέστερη ημερομηνία, επίσης χωρίς επιπλέον χρέωση.

Όσο για την αυριανή πτήση της BA – η αεροπορική εταιρεία λέει ότι θα χρησιμοποιήσει αεροπλάνο μεγαλύτερο από αυτό που ήταν προγραμματισμένο, ώστε να μπορεί να επιβιβαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι που βρίσκονται στη Ρόδο και θέλουν να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διακόπτονται προσωρινά τα δρομολόγια στη γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό λόγω πυρκαγιάς

Διακόπτονται προσωρινά τα δρομολόγια της αμαξοστοιχίας στη γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό με εντολή της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στο Δερβενάκι Αιγιαλείας. Το δρομολόγιο 1337 θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Βόλος: Φωτιά κοντά στις Γλαφυρές Μαγνησίας στο πεδίο βολής του Στρατού

Φωτιά έχει ξεσπάσει λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα σε περιοχή των Γλαφυρών Βόλου και συγκεκριμένα στο πεδίο βολής του Στρατού και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, αφού όλη η περιοχή της Μαγνησίας βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 5.

Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις μέσα σε ελάχιστο χρόνο και ισχυρές πυροσβεστικές και στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν προκειμένου να την περιορίσουν ενώ καίγονται περιοχές με χαμηλή θαμνώδη βλάστηση και πουρνάρια.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής ακούγονται και εκρήξεις που προέρχονται από άσκαστα βλήματα του πεδίου βολής .

Εκτός από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, συμμετέχουν και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης με ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη τύπου tractor.

Προς το παρόν δεν κινδυνεύει κάποια κατοικημένη περιοχή.

Κάρυστος: Κοντά σε Οικισμούς τα μέτωπα της φωτιάς

Ιδιαίτερα δύσκολες αποτυπώνει τις συνθήκες που κυριαρχούν στην Κάρυστο ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Γιώργος Κελαϊδίτης που βρίσκεται κοντά στο Πλατανιστό της Καρύστου.

“Μπορεί η φωτιά να απέχει 2 χιλιόμετρα από το χωριό ωστόσο έχει ισχυρό αέρα, χαμηλή βλάστηση, πολύ καπνό και αποπνικτική ατμόσφαιρα” περιγράφει την κατάσταση μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ωστόσο πολύ πιο δύσκολη είναι η κατάσταση από την άλλη πλευρά καθώς οι φλόγες βρίσκονται πολύ πιο κοντά σε οικισμούς.

“‘Εχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα οι επίγειες δυνάμεις. Ωστόσο όμως τα εναέρια μέσα, που υπήρχαν στην περιοχή, έχουν αποχωρήσει αυτή την ώρα” υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Σύμφωνα με τον κ Σπανό έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης των χωριών μετά το μήνυμα που έχει αποσταλεί από το 112.

Τέλος ο κ. Σπανός αναφερόμενος και στη φωτιά που είναι στην Υλίκη της Βοιωτίας  υπογράμμισε πώς “είναι μία επικίνδυνη φωτιά που δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε. Δίνουμε μία πραγματική μάχη με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές μαζί με μηχανήματα και υδροφόρες για να μπορέσουμε να την οριοθετήσουμε» όπως είπε ενώ πρέπει να σημειωθεί πως σε αρκετές περιπτώσεις η Εθνική οδός Αθηνών Λαμίας έχει κλείσει προληπτικά για λίγα λεπτά ενώ η ανησυχία των οδηγών που περνούν από εκεί είναι μεγάλη καθώς είναι αναγκασμένοι να περνούν μέσα από πυκνούς μαύρους καπνούς και κοντά σε εστίες.

Εκκένωση τεσσάρων οικισμών στην Κάρυστο

Σε προληπτική εκκένωση τεσσάρων οικισμών προχώρησε η αστυνομία, η πυροσβεστική αλλά και ο δήμος Καρύστου, καθώς η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή απειλεί να φτάσει μέχρι τα σπίτια.

Ήδη πριν λίγο οι κάτοικοι της νότιας Εύβοιας έλαβαν σχετικό μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας με το οποίο τους πληροφορεί ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις περιοχές Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστό και να απομακρυνθούν προς την περιοχή της Καρύστου.

Πάτρα: Φωτιά σε εξέλιξη στην περιοχή Δερβενάκι Αιγιαλείας

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, στις 15:51 σε δασική έκταση στην περιοχή Δερβενάκι, του Δήμου Αιγιαλείας, στην Αχαΐα.

Στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλείται, μέχρι στιγμής, κάποια κατοικημένη περιοχή.

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Μετόχι Επιδαύρου

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στο Μετόχι Επιδαύρου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κάποιον οικισμό μέχρι στιγμής. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, επτά οχήματα ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share