X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗ Βουλγαρία επιθυμεί να επιστρέψει στη Σαουδική αγορά

Η Βουλγαρία επιθυμεί να επιστρέψει στη Σαουδική αγορά

Aραβικές χώρες ενδιαφέρονται για μεταλλικό νερό, τουρισμό υγείας, φρούτα, λαχανικά, κρέας και γάλα, δήλωσε στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεταλλικού Νερού, Τσβετελίνα Λουκάρσκα, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει πολλά να προσφέρει στον Αραβικό Κόμο και χρειάζεται να προσελκύσει στρατηγικούς εταίρους έτσι ώστε να επιστρέψει σε αγορές που είχαν χαθεί.

Σε συνέντευξη της στο ΒΤΑ, η κ. Λουκάρσκα είπε πως η Βουλγαρία ήταν παλαιότερα πολύ ενεργή στην σαουδική αγορά και θα προσπαθήσει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Ερωτηθείς γιατί οι διαπραγματεύσεις για εξαγωγές βουλγαρικού μεταλλικού νερού δεν μετατράπηκαν σε συμφωνίες, η Λουκάρσκα είπε ότι οι συνομιλίες ξεκινούν πολύ καλά και ακολούθως σταματούν.

Σημείωσε δε πως το επιχείρημα ότι η Βουλγαρία δεν έχει αρκετές ποσότητες μεταλλικού νερού δεν είναι τεκμηριωμένo. Αυτή η χώρα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλης της Σαουδικής Αραβίας, ωστόσο μπορεί να εξάγει νερό το οποίο χάνεται, είπε και εξήγησε ότι επί του παρόντος μόνο του 30% του βουλγαρικού μεταλλικού νερού αξιοποιείται.

Όπως είπε, ο τομέας του μεταλλικού νερού έχει πολύ μεγάλη προοπτική στη βιομηχανία εμφιάλωσης, την υγεία, την γεωργία, την φαρμακευτική βιομηχανία και τα καλλυντικά.

Η κ. Λουκάρσκα είπε ακόμη ότι οι Σαουδάραβες επιχειρηματίες ζητούν όπως η ποιότητα του μεταλλικού νερού από την πηγή διατηρηθεί στην κατάλληλη μπουκάλα. Οι Άραβες επιχειρηματίες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την κατασκευή εργοστασίου γαλακτοκομικών και την καλλιέργεια γεωργικών προϊόντων στην Βουλγαρία, πρόσθεσε.

Όλες οι αραβικές χώρες ενδιαφέρονται για τον ιατρικό τουρισμό για περαιτέρω νοσοκομειακή φροντίδα και αποκατάσταση, σημείωσε η κ. Λουκάρσκα, προσθέτοντας πως η τεχνολογία υδρογόνου αποτελεί άλλο έναν τομέα ενδιαφέροντος.

Η σύσταση ενός Βουλγαρο-Σαουδαραβικού Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου, που συστάθηκε στις 29 Ιουνίου στη Σόφια, ήταν ιδέα της κ. Λουκάρσκα.

Το Επιμελητήριο θα ενεργεί ως ο μεσάζων για την είσοδο βουλγαρικών εταιρειών στην σαουδική αγορά, είπε ο Ντιμιτάρ Αμπατζίεφ, ο πρώτος πρέσβης της χώρας στη Σαουδική Αραβία, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία του επιμελητηρίου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν διπλωμάτης από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Κουβέιτ, εκπρόσωποι διαφόρων οργανισμών και συνδέσμων, Άραβες επιχειρηματίες και Βούλγαροι επιχειρηματίες, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι η κ. Λουκάρσκα αποτελεί την ψυχή του Βουλγαρο-Σαουδαραβικού Επιμελητηρίου.

Η ίδια δηλώνει πεπεισμένη ότι η Βουλγαρία χρειάζεται τέτοιο πιστό εταίρο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share