X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΗ Βουλή ανακοίνωσε την έντυπη έκδοση του ΙΑ΄ τόμου του «Φακέλου Κύπρου»

Η Βουλή ανακοίνωσε την έντυπη έκδοση του ΙΑ΄ τόμου του «Φακέλου Κύπρου»

Η Βουλή ανακοίνωσε στις 3 Αυγούστου ότι κυκλοφόρησε η έντυπη έκδοση του ΙΑ΄ τόμου του «Φακέλου Κύπρου» επισημαίνοντας ότι ο υπό αναφορά τόμος, ο βρίσκεται ήδη αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Η Βουλή διευκρινίζει περαιτέρω ότι ο ΙΑ΄ τόμος περιλαμβάνει τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον Φάκελο της Κύπρου, που πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα μεταξύ 27ης Νοεμβρίου και 3ης Δεκεμβρίου 1986, στις οποίες κλήθηκαν και κατέθεσαν οι Μ. Πηλιχός, Σ. Πασπάτης, Γ. Ματάτσης, Δ. Παπαποστόλου, Γ. Καρούσος και Ι. Αλεξάνδρου.

Η Βουλή σημειώνει ότι πρόκειται για πολύτιμο ιστορικό υλικό, που παρατίθεται αυτούσια, μέσω της φωτοαναστατικής ανατύπωσης των δακτυλογραφηθέντων το 1987 εμμάρτυρων προφορικών καταθέσεων.

Η Βουλή αναφέρει επίσης ότι η έντυπη έκδοση βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη.

Συμπληρώνει ότι η έντυπη έκδοση του ΙΑ΄ τόμου, είναι μέρος του υπό έκδοση πολύτομου έργου «Φάκελος Κύπρου», το οποίο υλοποιείται σταδιακά στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για Πρόσβαση στο Υλικό της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον Φάκελο της Κύπρου, που υπεγράφη από τα κοινοβούλια της Κύπρου και της Ελλάδας τον Ιανουάριο του 2016.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share