X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Ελλάδα δεν θα γίνει αξιακό σύνολο υποτέλειας στη Τουρκία, τόνισε ενώπιον...

Η Ελλάδα δεν θα γίνει αξιακό σύνολο υποτέλειας στη Τουρκία, τόνισε ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων ο Δένδιας

Σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου προκειμένου να συνεννοηθεί με την Τουρκία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα γίνει αξιακό σύνολο υποτέλειας έστειλε χθες από τη Βουλή ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το αμυντικό ελληνογαλλικό σύμφωνο, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε ότι την Τρίτη εστάλη απαντητική επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ, για το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

«Ισχυρίζεται η Τουρκία ότι η χώρα μας παρανόμως διατηρεί στρατό στα νησιά! Ότι τα νησιά απειλούν την Τουρκία! Η Τουρκία διατηρεί απέναντί τους τη στρατιά του Αιγαίου! Τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο! Είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που έχει εκδώσει casus belli σε άλλη χώρα για τα δικαιώματά της. Αυτή η Τουρκία μας ζητά να αφοπλίσουμε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου! Αυτό δεν μπορεί παρά να απορριφθεί διά πολλών επαίνων», είπε χαρακτηριστικά ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία, με την επιστολή κατηγορεί την Ελλάδα ότι εξοπλίζει παρανόμως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την απειλεί. Ταυτόχρονα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δηλώνει ότι η Τουρκία επιβάλλει την άποψή της «στο πεδίο της μάχης», κατηγορώντας Ελλάδα και Κύπρο για μαξιμαλιστικές απαιτήσεις και πρόκληση εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share