X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗ Enteca Plc νέο μέλος της αγοράς νεοαναπτυσσόμενων εταιρειών (ΝΕΑ) του ΧΑΚ

Η Enteca Plc νέο μέλος της αγοράς νεοαναπτυσσόμενων εταιρειών (ΝΕΑ) του ΧΑΚ

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη η εισαγωγή και η έναρξη διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Enteca Plc, στη Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (ΝΕΑ) του ΧΑΚ.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΧΑΚ, η εισαγωγή της εταιρείας αυτής, σύμφωνα και με ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου στις 14 Ιουλίου, έγινε με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης.

Σύμβουλος Εισαγωγής της εταιρείας αυτής, είναι η εταιρεία Fincap Advisers Ltd.

Στόχος της εταιρείας, βάσει του πληροφοριακού εγγράφου που υπέβαλε, είναι να καταστεί μητρική εταιρεία που να επενδύει σε διαδικτυακή τεχνολογία, καθώς και άμεσα σε μετοχές άλλων εταιρειών τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών του κλάδου Fintec και Martec.

To Χρηματιστήριο ανέλαβε και την τήρηση του Μητρώου των τίτλων της εταιρείας αυτής, στο Κεντρικό Αποθετήριο / Μητρώο του ΧΑΚ.

Σημειώνεται ότι η ΝΕΑ Αγορά του Χρηματιστηρίου έχει αξιοποιηθεί από τη σύσταση – λειτουργία της και κατά τα τελευταία χρόνια, από αξιόλογο αριθμό εταιρειών τόσο από την Κύπρο και το εξωτερικό, καθώς και από κυπριακές εταιρείες ξένων συμφερόντων, σε διάφορους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, περιλαμβανομένων μεταξύ άλλων και εταιρειών στον τομέα της τεχνολογίας, της ενέργειας – ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του αμυντικού εξοπλισμού, αναπτυξιακών επενδυτικών προγραμμάτων, επενδύσεων,  κ.α.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share