X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Εθνική Φρουρά δύναμη άμυνας και αποτροπής στη Δημοκρατία, είπε ο ΥΠΑΜ

Η Εθνική Φρουρά δύναμη άμυνας και αποτροπής στη Δημοκρατία, είπε ο ΥΠΑΜ

Ενόσω συνεχίζεται η υφιστάμενη κατάσταση πραγμάτων με την κατοχή ποσοστού των εδαφών της Κύπρου από την Τουρκία, η Εθνική Φρουρά θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρει εις πέρας την αποστολή της ως η κύρια δύναμη άμυνας και αποτροπής στη Δημοκρατία, τόνισε ο Υπουργός Αμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή διαβεβαίωσης των γυναικών Συμβασιούχων Οπλιτών της 13ης Εκπαιδευτικής Σειράς, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 4 Αυγούστου στο ΚΕΝ Λάρνακας, ο Υπουργός καλωσόρισε επίσημα και υποδέχθηκε τις συμβασιούχες, «εγκάρδια στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, συναισθανόμενοι το ιερό καθήκον έναντι της ημικατεχόμενης πατρίδας και της ιστορίας μας».

Πρόσθεσε ότι «η Εθνική Φρουρά βρίσκεται σε μια πορεία ενίσχυσης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού και εξελίσσεται σε έναν σύγχρονο, ευέλικτο και αξιόμαχο στρατό, ικανό να συνεχίσει να διασφαλίζει την άμυνα, την ασφάλεια και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με συλλογική προσπάθεια η Εθνική Φρουρά μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις της εποχής μας, παρέχοντας στη Δημοκρατία επιχειρησιακή δυνατότητα προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των καιρών».

Ανέφερε επίσης ότι «ενόσω συνεχίζεται η υφιστάμενη κατάσταση πραγμάτων με την κατοχή ποσοστού των εδαφών της χώρας μας από την Τουρκία, η Εθνική Φρουρά θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρει εις πέρας την αποστολή της ως η κύρια δύναμη άμυνας κι αποτροπής στη Δημοκρατία. Η Εθνική Φρουρά θα συνεχίσει να επενδύει στην ενημέρωση, στη συνεχή εκπαίδευση και την επαγγελματική ικανότητα του προσωπικού της, που οικοδομείται μέσα από την ανάπτυξη των γνώσεων και των εμπειριών των στελεχών της».

Ο Υπουργός Αμυνας συνεχάρη τις γυναίκες «για τη συνειδητή τολμηρή απόφασή» τους να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας και να υπηρετήσουν την Εθνική Φρουρά της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε «τον θαυμασμό και τον σεβασμό της πολιτείας» και τον δικό του προς τις νέες ΣΥΟΠ, οι οποίες όπως είπε κατέρριψαν «τα παρωχημένα στερεότυπα της κυπριακής κοινωνίας» και έθεσαν τους εαυτό τους στην υπηρεσία της πατρίδας,

Οι γυναίκες ΣΥΟΠ, συνέχισε, με τη «διαβεβαίωση πίστης, υπακοής και αφοσίωσης προς την πατρίδα» που έδωσαν, ανέλαβαν  «την ιερή υποχρέωση διαφύλαξης του υψίστου αγαθού της ασφάλειας και της προάσπισης της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Να διακατέχεστε από υπερηφάνεια για αυτή την ένορκη διαβεβαίωση σας».

Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα εργαστούν σκληρά, θα κοπιάσουν για να ανταποκριθούν με επάρκεια και επιτυχία στην αποστολή τους και να φανούν αντάξιες της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών της πατρίδας και του λαού μας.

Αφού ανέφερε ότι ο δρόμος που θα οδηγήσει στην επιτυχή εκτέλεση της αποστολής των γυναικών ΣΥΟΠ δεν είναι καθόλου εύκολος, ο Υπουργός σημείωσε πως ο δρόμος αυτός «είναι δύσβατος και απαιτεί εργατικότητα, πειθαρχία, αφοσίωση, προσήλωση και ενδιαφέρον. Πορευθείτε με οδηγό τις στρατιωτικές αρετές και διατηρήστε υψηλά το κύρος και την αξιοπρέπεια της Εθνικής Φρουράς», είπε.

Ταυτόχρονα τις κάλεσε να επιδιώξουν «την αυτοεκπαίδευση, την καλλιέργεια και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και ικανοτήτων και τον εμπλουτισμό των γνώσεων» τους στα αντικείμενα των ειδικοτήτων τους και να υπηρετήσουν «επιδεικνύοντας ακεραιότητα του χαρακτήρα σοβαρότητα, συνέπεια, υπευθυνότητα, πνεύμα συνεργασίας».

Ο κ. Γιωργάλλας αναφέρθηκε στην πειθαρχία που όπως είπε «αποτελεί τη σημαντικότερη αρετή της στρατιωτικής ζωής», τις κάλεσε να συνεχίσουν να βελτιώνουν τον εαυτό και τις επιδόσεις τους, με ζήλο, μεθοδικότητα και υπευθυνότητα στις Μονάδες που θα τοποθετηθούν και να διατηρούν πάντοτε τη δική τους ασφάλεια «αλλά και την ασφάλεια του υπόλοιπου προσωπικού και των μέσων στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».

Ο Υπουργός Αμυνας διαβεβαίωσε ακόμα ότι «η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, θα βρίσκονται πάντα δίπλα» στις γυναίκες ΣΥΟΠ, ενώ ευχαρίστησε και συνεχάρη «τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της επίπονης εκπαίδευσης των νέων Γυναικών ΣΥΟΠ, παρέχοντάς τα σωματικά και ψυχικά εφόδια, για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share