X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗ Fed «πίεσε» τη Wall Street

Η Fed «πίεσε» τη Wall Street

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές για δεύτερη διαδοχική ημέρα οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να επηρεάζονται από τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed τον Ιούλιο.

Το ενδεχόμενο επιβράδυνσης των μηνιαίων αγορών των ομολόγων ακόμα και μέσα στο 2021 θορύβησε τους επενδυτές καθώς μια τέτοια κίνηση σημαίνει αλλαγή πολιτικής από την Κεντρική Τράπεζα ως προς τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας.

Από τη συνεδρίαση του Ιουλίου και μετά άλλωστε, αρκετοί αξιωματούχοι της Fed έχουν αναφέρει σε δημόσιες εμφανίσεις τους ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να προβεί σε ανακοίνωση του περιορισμού του ρυθμού αγορών περιουσιακών στοιχείων, το λεγόμενο tapering, ακόμα και το Σεπτέμβρη και ξεκινώντας το από τον Οκτώβρη κιόλας.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 1,08% ή 362 μονάδες και έκλεισε στις 34.960 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 0,89% κλείνοντας στις 14.525 μονάδες. Ο S&P 500 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 4.400 μονάδες με απώλεις 1,07% ή 47 μονάδες.

Κατά τα άλλα, στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών τον Ιούλιο υποχώρησαν κατά 7% τον Ιούλιο, μια πτώση σημαντικά μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, ενώ ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού συνεχίζει να προκαλεί προβληματισμό.

Μια εικόνα γενικότερης ανησυχίας δίνει ο Τζιμ Πόλσον, επικεφαλής αναλυτής στην Leuthold Group, ο οποίος ανέφερε στο CNBC χαρακτηριστικά πως «η αγορά έχει καθυστερήσει έντονα να διορθώσει».

Τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται φέρνοντας σύννεφα πάνω από την ανάπτυξη, τα δεδομένα της κατανάλωσης έδειξαν κατάρρευση προσφατα… Ορισμένες μετοχές έχουν σταματήσει να αντιδρούν θετικά στα ισχυρά κέρδη, ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός και παντού γίνεται κουβέντα για το επικείμενο tapering της Fed», εξηγεί ο ίδιος.

Πηγή:Liberal.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share