X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Ισπανία φιλοξενεί συνέδριο για προστασία δεδομένων κατά την επιβολή του νόμου

Η Ισπανία φιλοξενεί συνέδριο για προστασία δεδομένων κατά την επιβολή του νόμου

Διοργανώνεται στη Μαδρίτη στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου συνέδριο για την προστασία δεδομένων κατά την επιβολή του νόμου, στο πλαίσιο της Ισπανικής Προεδρίας της ΕΕ.

Το συνδιοργανώνουν το ισπανικό Υπουργείο Εσωτερικών, η Guardia Civil και η Policía Nacional, δηλαδή οι δύο αρχές επιβολής του νόμου στη χώρα.

Πρόκειται για την 11η εκδήλωση EDEN ( Conference on data protection in law enforcement) η οποία θα επικεντρωθεί στις προκλήσεις και στις ευκαιρίες για την προστασία των δεδομένων κατά την επιβολή του νόμου και την αποτελεσματική αστυνόμευση σε έναν σύνθετο, ταχέως μεταβαλλόμενο ψηφιακό κόσμο με την ανάγκη προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των πολιτικών ελευθεριών των ατόμων.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Εuropol στα ΜΚΔ, ο τίτλος της φετινής εκδήλωσης EDEN είναι «Whisperers of Contrast», γεγονός που αντικατοπτρίζει ότι ορισμένα θέματα στην προστασία δεδομένων είναι δύσκολο να τα ακούσεις, ειδικά όταν το θέμα είναι τόσο τεράστιο και πολύπλοκο.

Οι θεματικές αφορούν μεταξύ άλλων τα τρωτά σημεία των smartphone, των έξυπνων οικιακών συσκευών και φορητών συσκευών και τον πιθανό αντίκτυπο κατά την επιβολή του νόμου, την τεχνητή νοημοσύνη και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τις βέλτιστες πρακτικές και στρατηγικές στο πλαίσιο του χειρισμού δεδομένων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share