X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Κύπρος θα φιλoξενήσει την έναρξη εργασιών προγράμματος “Make the Difference” στις...

Η Κύπρος θα φιλoξενήσει την έναρξη εργασιών προγράμματος “Make the Difference” στις 14 Σεπτεμβρίου

Η Κύπρος θα φιλοξενήσει στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 αντιπροσώπους από 12 χώρες για την έναρξη εργασιών της εφαρμογής του ευρωπαϊκού προγράμματος “Make the Difference”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Όπως αναφέρεται το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση στις 28 Ιουνίου, της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου, με τον Προέδρο του ΚΕΝΘΕΑ Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα.

Συζητήθηκε ακόμα η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ουσιοεξαρτήσεων.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Make the Difference”, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε αυτό συμμετέχουν οργανισμοί που ασχολούνται με τις εξαρτήσεις από 12 χώρες της Ευρώπης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες για θέματα κοινωνικής ευημερίας κρατικές υπηρεσίες κάθε χώρας.

Αναφέρεται ακόμα ότι το πρόγραμμα αποσκοπεί στην έγκαιρη παρέμβαση στις οικογένειες εξαρτημένων προσώπων με παιδιά.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν και άλλοι τομείς συνεργασίας ανάμεσα στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και το ΚΕΝΘΕΑ, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης των κατά τόπους συμβουλευτικών σταθμών του ΚΕΝΘΕΑ.

Οι δυο πλευρές αποφάσισαν, προστίθεται τέλος, όπως προχωρήσουν στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share