X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Μολδαβία απελαύνει δεκάδες Ρώσους διπλωμάτες για «εχθρικές ενέργειες»

Η Μολδαβία απελαύνει δεκάδες Ρώσους διπλωμάτες για «εχθρικές ενέργειες»

Η Μολδαβία έδωσε εντολή σε 45 Ρώσους διπλωμάτες και προσωπικό της Πρεσβείας να εγκαταλείψουν τη χώρα «για πολλές εχθρικές ενέργειες», δήλωσαν αξιωματούχοι την Τετάρτη, καθώς οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν οξυνθεί.

Η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση της Μολδαβίας καταδίκασε απερίφραστα τη ρωσική εισβολή στη γειτονική Ουκρανία και ισχυρίστηκε ρωσική συνωμοσία για την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης.

Μια έρευνα από τα μολδαβικά μέσα ενημέρωσης Jurnal TV και The Insider που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα υποστηρίζει ότι υπάρχουν 28 κεραίες στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Κισινάου και ένα παρακείμενο κτίριο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία.

«Σαράντα πέντε διπλωμάτες και τεχνικό προσωπικό θα πρέπει να φύγουν πριν από τις 15 Αυγούστου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Ιγκόρ Ζαχάροφ.

Μετά την απόφαση, «θα υπάρξουν λιγότερα άτομα που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη χώρα μας», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκου Ποπέσκου κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το διπλωματικό σώμα της Ρωσίας θα αποτελείται από 10 διπλωματικές θέσεις και 15 διοικητικές, τεχνικές και υπηρεσιακές θέσεις «με βάση την αρχή της ισοτιμίας», ανέφερε το ΥΠΕξ.

«Αυτή η απόφαση έρχεται ως αποτέλεσμα πολυάριθμων εχθρικών ενεργειών προς τη Δημοκρατία της Μολδαβίας, καθώς και απόπειρες αποσταθεροποίησης της εσωτερικής κατάστασης στη χώρα μας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Κισινάου κλήθηκε στο ΥΠΕΞ την Τετάρτη.

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Μολδαβία έχει απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share