X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ πλατίνα ξανά στο προσκήνιο

Η πλατίνα ξανά στο προσκήνιο

Η ανατιμητική διάθεση του δολαρίου και η στροφή των παραγωγών σε παλλάδιο, έδωσαν μια πτωτικότητα στις τιμές των ΣΜΕ της πλατίνας, και από τα ιστορικά ρεκόρ των 1.300 δολαρίων ανά ουγγιά βρέθηκε ακόμα και σε επίπεδα κάτω των 1.000, που συνιστά και το χαμηλό 7μήνου για το πολύτιμο αυτό μέταλλο.

Ωστόσο, τα πρόσφατα δημοσιευμένα δεδομένα για τις εισαγωγές πλατίνας στις ΗΠΑ, από τις 2.839 στις 2.925 εκατομμύρια ουγγιές, αλλά και η αυξημένη τιμή στο παλλάδιο, ως βασικός ανταγωνιστής της, δημιουργούν την αίσθηση ότι τα τρέχοντα 1.025 δολάρια ανά ουγγιά είναι ελκυστική τιμή για την πλατίνα.

Τα παραπάνω έρχονται σε συσχέτιση με την πολιτική του Μπάιντεν που αποτυπώθηκε στο «αναπτυξιακό» πακέτο, καθώς είναι γνωστή η κλίση σε ενεργειακή αναβάθμιση, με την πλατίνα να εικάζεται ότι θα γίνει ανάρπαστη τα επόμενα χρόνια.

Έτσι, μιλώντας σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα, και με δεδομένο ότι το μέταλλο έχει περιορισμένα αποθέματα (τουλάχιστον μέχρι εξεύρεσης νέων κοιτασμάτων), τα 1.220 δολάρια δεν απέχουν πολύ και ο μόνος εχθρός των εμπορευμάτων είναι η οποιαδήποτε μη προϋπολογισμένη μεταστροφή της Fed.

Και όσο ο πληθωρισμός καλά κρατεί, η τιμή των πολύτιμων μετάλλων μπορεί να αποκτήσει έντονη ανοδική διάθεση, ειδικά εφόσον προσπελαστεί το εμπόδιο του νέου μεταλλαγμένου στελέχους Δέλτα.

Τεχνικά, με stop τα 950 δολάρια σε κλείσιμο ημέρας, η τιμή στα ΣΜΕ του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης μπορεί να προσεγγίσει την περιοχή των 1.200 δολαρίων, με ενδιάμεσο στόχο τα 1.120.

Πηγή:liberal.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share