X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΕΣΤΙΑΣΗΧαμηλές πληρότητες στην επ. Αμμοχώστου, αυξημένες το τριήμερο, λέει στο ΚΥΠΕ ο...

Χαμηλές πληρότητες στην επ. Αμμοχώστου, αυξημένες το τριήμερο, λέει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ

Μεγάλος αριθμός ξενοδόχων στην ελεύθερη Αμμόχωστο, προβληματίζονται στο κατά πόσο θα αφήσουν ανοιχτά τα ξενοδοχεία τους λέει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου τα ξενοδοχεία άρχισαν να ανοίγουν από τις 4 Απριλίου. Πρόκειται για μικρό αριθμό ξενοδοχείων ανέφερε ο κ. Τάκκας, τα οποία δούλευαν με Ρώσους οι οποίοι στην συνέχεια περιμέναμε, είπε, να αυξηθούν. Η αλήθεια είναι ότι αυξήθηκαν αλλά την ίδια στιγμή παρέμειναν σε χαμηλούς αριθμούς ανέφερε.

Κατά τον μήνα Μάιο και άλλα ξενοδοχεία άνοιξαν και είχαν προετοιμαστεί για να υποδεχθούν κόσμο από Αγγλία, από Σκανδιναβικές χώρες και φυσικά Ρωσία αλλά δυστυχώς οι αριθμοί τουριστών από Ρωσία παρέμειναν χαμηλά και δεν είδαμε να καταγράφεται εντός Μαΐου κάποια κίνηση από τις άλλες αγορές ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου.

Κατά τον μήνα Ιούνιο άνοιξαν ακόμη περισσότερα ξενοδοχεία είπε, αφού όλοι πιστεύαμε ότι θα βελτιωνόταν η κατάσταση με την Ρωσική αγορά και παράλληλα θα άνοιγαν οι άλλες δυο αγορές. Δυστυχώς σήμερα μέσα Ιουνίου ανέφερε ο κ. Τάκκας, τα πράγματα παραμένουν να είναι εξαιρετικά δύσκολα σε σημείο που μεγάλος αριθμός ξενοδόχων προβληματίζονται στο κατά πόσο θα αφήσουν ανοιχτά τα ξενοδοχεία τους ή μετά το τριήμερο του κατακλυσμού να τα κλείσουν λόγω του ότι δεν βλέπουν να βελτιώνεται η κατάσταση.

Πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη είπε ο κ. Τάκκας, θα θεωρηθεί και το κατά πόσο θα συνεχίσει το Υπουργείο Εργασίας την επιχορήγηση του προσωπικού. Δηλαδή χωρίς την επιχορήγηση του προσωπικού από το Υπουργείο που ολοκληρώνεται τέλος αυτού του μήνα, ανέφερε, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε σημαντικό αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή τα οποία θα κλείσουν.

Το τριήμερο του Κατακλυσμού υπάρχει μια αυξημένη ζήτηση από Κύπριους είπε ο κ. Τάκκας αλλά αντιλαμβανόμαστε, όπως είπε, ότι μιλάμε για διήμερα, μονοήμερα και μάξιμουμ τριήμερα. Καλοδεχούμενα μεν αλλά δεν μπορούν να συντηρήσουν την βιομηχανία στην περιοχή είπε.

Για τον μήνα Ιούλιο ανέφερε ο Δώρος Τάκκας, δυστυχώς δεν έχουμε τίποτα στα χέρια μας αφού οι κρατήσεις που δεχόμαστε από Ρώσους είναι της τελευταίας στιγμής είπε, και είναι γνωστό σε όλους πως μέχρι τις 19 Ιουλίου τουλάχιστον υπάρχει απαγορευτικό από την Αγγλία, το Ηνωμένο Βασίλειο για εξερχόμενο τουρισμό και μέσα σε αυτούς είναι και η Κύπρος.

Συνεπώς τα πράγματα είπε ο κ. Τάκκας είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολα. Ανέφερε πως είναι ζημιογόνα η όλη κατάσταση και αν δεν έχουμε δραματικές αλλαγές το επόμενο διάστημα δηλαδή αύξηση των Ρώσων τουριστών, αφού πρώτα προηγηθεί η απελευθέρωση των απευθείας πτήσεων και μια ημερομηνία που να μπορεί να προγραμματιστεί η τουριστική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται ότι η χρονιά θα εξελιχθεί σε πάρα μα πάρα πολύ άσχημη ή ας το πούμε διαφορετικά όχι σε αυτό που όλοι περιμέναμε ανέφερε.

Το 95% των ξενοδοχείων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου έχουν ανοίξει ενώ τα υπόλοιπα ξενοδοχεία προγραμμάτιζαν να ανοίξουν εντός των επόμενων ημερών είπε.

Αν είναι κάτι που πρέπει να πούμε ανέφερε ο Δώρος Τάκκας, είναι ότι στην περιοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, υπάρχουν δυο βασικές κατηγορίες ξενοδοχείων. Είναι τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται ως επί το πλείστον με την αγγλική αγορά και την σκανδιναβική και οι υπόλοιποι που συνεργάζονται με την ρωσική αγορά.

Αυτοί που συνεργάζονται με την ρωσική αγορά είπε, είναι σε κάποια καλύτερη μοίρα από τους υπόλοιπους και μπορεί να έχουν πληρότητες που φτάνουν το 30 και 40% με μειωμένες φυσικά τιμές. Η δεύτερη κατηγορία είναι σε πολύ δύσκολη μοίρα ανέφερε, αφού η πληρότητα τους είναι κάτω του 10 % αφού οι βασικές και κύριες τους αγορές παραμένουν κλειστές.

Όσον αφορά το τριήμερο του κατακλυσμού υπάρχει αυξημένη ζήτηση την βλέπουμε όλοι στα ξενοδοχεία μας ανέφερε και μπορεί οι πληρότητες για το τριήμερο να φτάσουν το 60 – 70%.

Για το εάν οι Κύπριοι επωφελούνται του σχεδίου για εσωτερικό τουρισμού ο Δώρος Τάκκας ανέφερε πως οι πλείστοι Κύπριοι τουρίστες επωφελούνται του προγράμματος το οποίο τερματίζεται Ιουνίου είπε. Οι Κύπριοι έρχονται μέσω του προγράμματος που αφορά τον εσωτερικό τουρισμό με τις τιμές να είναι υπερβολικά χαμηλές δηλαδή μάξιμουμ 60 ευρώ το δωμάτιο είπε και ανέφερε πως ο Κύπριος τουρίστας καταβάλλει τα 31 ευρώ, συνεπώς μιλάμε για εξαιρετικά ελκυστικές τιμές ανέφερε και υπάρχουν προσφορές είπε από όλα τα ξενοδοχεία και δεδομένου ότι υπάρχει πληρότητα εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ικανοποιηθούν πλήρως οι Κύπριοι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share