X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΝΑΥΤΙΛΙΑΗ Αρχή Λιμένων καταργεί σταδιακά τις πληρωμές με επιταγές

Η Αρχή Λιμένων καταργεί σταδιακά τις πληρωμές με επιταγές

Τον σταδιακό τερματισμό των πληρωμών μέσω επιταγής (με την ύπαρξη συγκεκριμένων εξαιρέσεων, όπου υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι) και καταβολή του συνόλου πλέον των πληρωμών της μέσω τραπεζικού εμβάσματος αποφάσισε η Αρχή Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ), στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των διαδικασιών της, της μείωσης του διοικητικού κόστους, της καλύτερης εξυπηρέτησης των συνεργατών της και της ενίσχυσης της ασφάλειας στις συναλλαγές της.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΑΛΚ, η Αρχή έχει θέσει την 30η Σεπτεμβρίου 2021, ως ημερομηνία πλήρους μετάβασης στις πληρωμές μέσω εμβάσματος.

Σημειώνει πως μερικά από τα πλεονεκτήματα της διαδικασίας τραπεζικών εμβασμάτων για τους δικαιούχους, είναι η εξάλειψη του κινδύνου κλοπής, απώλειας και καθυστερήσεων που προκύπτουν από την ταχυδρόμηση των επιταγών. Επίσης, απαλλάσσονται οι δικαιούχοι από αχρείαστη ταλαιπωρία για κατάθεση επιταγών στο ταμείο της τράπεζας και δεν υφίσταται πλέον η καθυστέρηση μέχρι την εκκαθάριση της επιταγής, ενώ η πληροφόρηση θα γίνεται μέσω e-mail ως προς τα τιμολόγια που εξοφλούνται με κάθε έμβασμα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share