X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΗ πρόσβαση στα εμβόλια πρέπει να εξασφαλιστεί για όλο τον κόσμο, σύμφωνα...

Η πρόσβαση στα εμβόλια πρέπει να εξασφαλιστεί για όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον ΕΜΑ, τι επικρατεί διεθνώς

Η πρόσβαση στα εμβόλια πρέπει να εξασφαλιστεί για “όλο τον κόσμο” , σύμφωνα με τον ΕΜΑ. Ταυτόχρονα, τα προβλήματα λόγω του κορωνοϊού συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο.

Στις ΗΠΑ αυξήθηκαν οι απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων, ειδικά κοριτσιών, στη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ενώ εν μέσω τρίτου κύματος, οι Αφγανοί προτιμούν να αγνοούν τον νέο κορωνοϊό,

Επιπρόσθετα, στην Κούβα καταγράφηκαν σχεδόν 1.300 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και σημειώθηκαν άλλοι 8 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, στην Γερμανία καταγράφηκαν 129 θάνατοι και πάνω από 1.900 κρούσματα, στην Ινδία, στα 29,4 εκατ. έφθασε ο αριθμός των κρουσμάτων και σε 367.081 ανέρχονται οι νεκροί, στην Αργεντινή, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 84.000, στο Μεξικό, καταγράφηκαν άλλοι 243 θάνατοι και σχεδόν 3.300 κρούσματα, ενώ το Υπουργείο Υγείας της χώρας εκτιμά ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχει μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Στην Κίνα, οι αρχές κατέγραψαν 35 νέα κρούσματα στις 11 Ιουνίου συγκριτικά με 22 μία ημέρα νωρίτερα, στη Χιλή καταγράφηκαν σχεδόν 8.000 κρούσματα και άλλοι 133 θάνατοι, στην Τυνησία καταγράφηκαν πάνω από 2.100 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 60 θάνατοι, στην Βραζιλία καταγράφηκαν 2.216 θάνατοι και πάνω από 85.000 κρούσματα, στον Ισημερινό καταγράφηκαν σχεδόν 1.100 κρούσματα και 46 θάνατοι.

ΕΜΑ

Η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) ζήτησε χθες όλος ο κόσμος να έχει πρόσβαση στα εμβόλια κατά της Covid, την ώρα που αναμένεται μια δέσμευση των μεγάλων δυνάμεων της Ομάδας των Επτά (G7) πλουσιότερων κρατών του πλανήτη, να παράσχουν ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων στις πλέον φτωχές χώρες.

“Αυτό δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του ΕΜΑ. Δεν μπορώ συνεπώς να μιλώ παρά εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη και νομίζω πράγματι ότι οφείλουμε να εγγυηθούμε τη διαθεσιμότητα και την πρόσβαση (στα εμβόλια) για όλο τον κόσμο και όχι μόνο για τις χώρες που έχουν τα μέσα να τα πληρώνουν”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η `Εμερ Κουκ, εκτελεστική διευθύντρια του ΕΜΑ.

ΗΠΑ

Οι επισκέψεις στα τμήματα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείων έπειτα από απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων, κυρίως κοριτσιών, αυξήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν χθες Παρασκευή από τις υγειονομικές αρχές της χώρας, φέρνοντας ξανά στο φως τον ψυχολογικό αντίκτυπο της υγειονομικής κρίσης σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία.

“Από τις αρχές του Μαΐου του 2020, ο αριθμός των επισκέψεων στα τμήματα επειγόντων περιστατικών” για τραυματισμούς “που υπήρχαν υποψίες ότι οφείλονταν σε απόπειρες αυτοκτονίας μεταξύ εφήβων 12 ως 17 ετών, ειδικά μεταξύ των κοριτσιών, άρχισαν να αυξάνονται”, ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), η κυριότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2020, από τα τέλη του Ιουλίου ως τα τέλη του Αυγούστου, ο αριθμός των επισκέψεων εφήβων στα τμήματα επειγόντων περιστατικών αυξήθηκε κατά 22% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Στη διάρκεια του χειμώνα (από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2020 ως και τα τέλη του Μαρτίου του 2021), η αύξηση ήταν ακόμη πιο θεαματική, έφθασε το 39% σε σύγκριση με το 2019.

Πιο συγκεκριμένα, τη χειμερινή περίοδο η αύξηση έφθασε το 50,6% μεταξύ των κοριτσιών και το 3,7% στις τάξεις των αγοριών.

Κούβα

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 8 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.288 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 1.065 νεκρούς επί συνόλου 154.866 μολύνσεων στο νησί της Καραϊβικής.

Η πρωτεύουσα Αβάνα κατέγραψε 460 μολύνσεις. Ο δείκτης επίπτωσης έχει υποχωρήσει στα 314,7 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Παραμένει όμως ο υψηλότερος στη χώρα.

Αφγανιστάν

Εν μέσω τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού στο Αφγανιστάν και παρά τις εκκλήσεις των αρχών να μεταπεισθούν, οι Αφγανοί βιώνοντας δυσκολίες ύστερα από 40 χρόνια συγκρούσεων συνεχίζουν να αγνοούν τον ιό. Λόγω ντροπής, λόγω αμηχανίας. Έως τις πύλες των νοσοκομείων.

Η κατάσταση είναι παρόλα ταύτα σοβαρή: “Σε μια εβδομάδα, καταγράψαμε αύξηση των κρουσμάτων σχεδόν 200%”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ουάχιντ Ματζρούχ.

Η βασική του ανησυχία είναι η έλλειψη οξυγόνου σε ένα σύστημα υγείας “στο χείλος του γκρεμού”, ήδη αποδυναμωμένο από τον πόλεμο και την ανασφάλεια.

“Οι επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα είναι δύσκολες, πρέπει να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα”, επιμένει, ζητώντας απεγνωσμένα από τους Αφγανούς να λογικευτούν.

“Πολλοί συνεχίζουν να αγνοούν τον κίνδυνο: βλέπετε κόσμο χωρίς μάσκα έξω από τα νοσοκομεία, που συνοδεύουν δικούς τους ανθρώπους σε κρίσιμη κατάσταση”.

Στο κέντρο λοιμωδών νοσημάτων “Afghan-Japan”, βασικό νοσοκομείο αναφοράς για τους ασθενείς με τον νέο κορωνοϊό στη χώρα, ο δρ Τάρεκ Ακμπάρι κάνει την ίδια διαπίστωση: “Ο κόσμος προτιμά να μένει σπίτι τους και να ακολουθεί μόνος θεραπεία χωρίς να υποβληθεί σε εξέταση”.

Σύμφωνα με το υπουργείο, έχουν χορηγηθεί λιγότερες από ένα εκατομμύριο πρώτες δόσεις εμβολίων, ενώ αναμένονται 700.000 ακόμα στο τέλος της εβδομάδας, προσφορά της Κίνας.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε εξάλλου την Πέμπτη την παράδοση 10 μονάδων παραγωγής οξυγόνου που θα εγκατασταθούν στη χώρα.

Γερμανία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 1.911 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.713.480, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Σάββατο το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, ακόμη 129 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στους 89.816 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

Ινδία

Ο αριθμός των κρουσμάτων της COVID-19 στην Ινδία αυξήθηκε στα 29.359.155, με 84.332 νέα κρούσματα να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Από χθες  το πρωί, 4.002 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 367.081.

Πρόκειται για την πέμπτη συνεχή ημέρα με λιγότερα από 100.000 νέα κρούσματα να καταγράφονται σε όλη τη χώρα, ενώ για αρκετές ημέρες την περίοδο Απριλίου-Μαΐου, όταν είχε κορυφωθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα, ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων ξεπερνούσε τις 400.000.

Αργεντινή

Το Υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 689 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων του νέου κορωνοϊού να ξεπερνά το όριο των 84.000, να φθάνει τους 84.628 νεκρούς ως εδώ.

Το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν σχεδόν 27.000 – επακριβώς 26.934 – κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό από τον Μάρτιο του 2020 να φθάνει τους 4.093.090.

Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής είχαν χορηγηθεί μέχρι χθες 15,73 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 από την 29η Δεκεμβρίου, όταν άρχισε η εθνική εκστρατεία ανοσοποίησης. Έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση το 25% του πληθυσμού των 45 εκατομμυρίων. Η κυβέρνηση εντείνει την προσπάθειά της “για να εμβολιάσει, να εμβολιάσει και να εμβολιάσει”, είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Υγείας Κάρλα Βιτσότι χθες.

Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 243 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 3.282 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 126 εκατ. κατοίκων να φθάνει μέχρι εδώ τους 229.823 νεκρούς επί συνόλου 2.448.820 μολύνσεων.

Η μεξικανική Κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι ο επίσημος απολογισμός, ο τέταρτος βαρύτερος παγκοσμίως, είναι υποτιμημένος. Στοιχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας πρόσφατα έδειξαν ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι τουλάχιστον 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους.

Στο μεταξύ, σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού του Μεξικού (126 εκατ.) εκτιμάται πως έχει ή είχε μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας χθες Παρασκευή, με άλλα λόγια αριθμός υπερδεκαπλάσιος από τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Η Εθνική Έρευνα για την Υγεία και τη Διατροφή (ENSANUT) έδειξε ότι περίπου 31,1 εκατ. άνθρωποι στο Μεξικό έχουν μολυνθεί από τον ιό, ανέφερε το υπουργείο, επικαλούμενη τον Τονατίου Μπαριέντος Γκουτιέρες, στέλεχος του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας.

Η εκτίμηση αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα την ημέρα που καταγράφηκαν 3.282 κρούσματα και άλλοι 243 θάνατοι ασθενών με την COVID-19, με τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 126 εκατ. κατοίκων να φθάνει μέχρι εδώ τους 229.823 νεκρούς επί συνόλου 2.448.820 μολύνσεων.

Κίνα

Η Κίνα κατέγραψε 35 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην ηπειρωτική χώρα στις 11 Ιουνίου, συγκριτικά με 22 μία ημέρα νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υγειονομική αρχή της χώρας.

Από τα νέα περιστατικά, τα οκτώ ήταν τοπικής μετάδοσης, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Όλες οι μολύνσεις τοπικής μετάδοσης εντοπίζονται στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Έως χθες, η Κίνα είχε συνολικά 91.394 επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει στους 4.636.

Χιλή

Το Υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμη 7.972 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν άλλοι 133 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 30.472 νεκρούς επί συνόλου 1.461.419 μολύνσεων.

Ειδικοί τονίζουν ότι καταγράφεται αύξηση των μολύνσεων πολιτών κάτω των 50 ετών, ειδικά μεταξύ ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ο δείκτης πληρότητας των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έφθασε το 96% την Πέμπτη.

Τυνησία

Το υπουργείο Υγείας της Τυνησίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.161 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τα 364.819.

Οι θάνατοι άλλων 60 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της βόρειας Αφρικής στους 13.365 νεκρούς μέχρι εδώ, κατά τα επίσημα δεδομένα.
Αφότου άρχισε εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στην Τυνησία, τη 13η Μαρτίου, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους 1,27 εκατ. πολίτες, ενώ 352.873 έχουν λάβει και τις δύο, πάντα κατά τους αριθμούς του υπουργείου.

Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 2.216 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 85.149 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 484.235 νεκρούς επί συνόλου 17.296.118 μολύνσεων. Η Βραζιλία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο νεκρούς μέσα στον μήνα, την ώρα που πολλοί ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να χτυπήσει τρίτο, ακόμα φονικότερο, κύμα της πανδημίας.

Ισημερινός

Το Υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.098 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν άλλοι 46 ασθενείς με την COVID-19.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των Άνδεων έχει φθάσει τους 15.436 νεκρούς επί συνόλου 437.121 μολύνσεων ως εδώ.

Ωστόσο, άλλοι 5.561 θάνατοι θεωρείται πως οφείλονταν στην COVID-19 χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί από ιατροδικαστικούς, κάτι που σημαίνει ότι τα θύματα είναι πιο κοντά στα 21.000.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share