X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΕΣΤΙΑΣΗΙκανοποίηση ΣΤΕΚ για συμφωνία για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid

Ικανοποίηση ΣΤΕΚ για συμφωνία για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid

Την ικανοποίηση του για την πρόσφατη συμφωνία για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid (EU Digital Covid Certificate) και την αποδοχή του από τους «27» της ΕΕ, εκφράζει, σε ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), και ελπίζει στην ταχύτερη δυνατή εφαρμογή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το «πιστοποιητικό» ουσιαστικά ξεκλειδώνει την ευρωπαϊκή ταξιδιωτική αγορά, σε πρώτο στάδιο, ενώ σε μεταγενέστερο μπορεί να συμφωνηθεί η χρήση του και από χώρες εκτός ΕΕ, όπως η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο κι άλλες.

«Ευελπιστούμε ότι οι απαιτούμενες τεχνολογικές διευθετήσεις θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, τόσο σε επίπεδο Ε.Ε. όσο και σε εθνικό επίπεδο, ώστε αυτή η προσωρινή «κανονικότητα» μέχρι την πλήρη καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, να δώσει την ευχέρεια στους πολίτες της Ένωσης να ταξιδέψουν ξανά με ασφάλεια», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΤΕΚ, Άκης Βαβλίτης.

Σύμφωνα με τον ΣΤΕΚ, οι θετικές υγειονομικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων αποτελούν το ουσιαστικότερο κριτήριο για σταδιακή επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας.

Ο ΣΤΕΚ καλεί για ακόμα μία φορά όλους τους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία να προχωρήσουν με τη διαδικασία εμβολιασμού καθώς στο παρόν στάδιο αποτελεί τη μόνη λύση ενάντια στον ιό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share