Ευρισκόμενο στη συνοικία Toyosu της ιαπωνικής πρωτεύουσας, το ψηφιακό μουσείο Planets Tokyo επιτρέπει στους επισκέπτες να εμβυθίσουν όλο το σώμα τους μέσα σε κολοσσιαία και διαδραστικά έργα τέχνης.

Όντας το πρώτο του είδους του, το μουσείο του teamLab -εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2018- επεκτάθηκε στη διάρκεια της πανδημίας και πλέον υπερηφανεύεται για την Garden Area και ένα ρεστοράν ramen για βέγκαν.

H Garden Area περιλαμβάνει δύο μεγάλης κλίμακας έργα τέχνης: έναν κήπο με πάνω από 13.000 ορχιδέες και μια σουρεαλιστική αίθουσα τέχνης με ωοειδή σχήματα σκορπισμένα σε έναν χώρο καλυμμένο με αληθινά βρύα. Το μουσείο διερευνά, μέσω ψηφιακής τεχνολογίας, τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και τον κόσμο και με την ενσωμάτωση φυσικού φωτισμού στους χώρους, τα έργα αποκαλύπτουν διαφορετικές πλευρές στη διάρκεια της μέρας και διαφορετικές μετά το ηλιοβασίλεμα.

Με επιτυχία διεύρυνε το αποτύπωμά του το Planets Tokyo ενσωματώνοντας στις εγκαταστάσεις του ένα ρεστοράν για βέγκαν λάτρεις του ράμεν· οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απολαύσουν ράμεν είτε στον χώρο τέχνης Reversible Rotation -Non-Objective Space είτε στο εξωτερικό του μουσείου, στο Table of Sky and Fire και τον One Stroke Bench.

Όσες και όσοι δεν έχουν δυνατότητα επίσκεψης εκεί μπορούν να αρκεστούν σε μια πρώτη γνωριμία με το Planets Tokyo στον λογαριασμό του μουσείου στο Instagram.

https://www.instagram.com/teamlab.planets/?utm_source=ig_embed&ig_rid=4893c67e-6eb3-4954-a3d6-149ed1053597

Πηγή:ΚΥΠΕ