X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑΟυκρανία, σχέσεις με Κίνα και προετοιμασία για την COP27 στη 2η μέρα...

Ουκρανία, σχέσεις με Κίνα και προετοιμασία για την COP27 στη 2η μέρα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς και οι εξωτερικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα όσον αφορά το μέλλον των σχέσεων με την Κίνα, θα ασχοληθούν την Παρασκευή κατά τη δεύτερη ημέρα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί των κρατών μελών.

Η σύνοδος ξεκινά με τη στρατηγική συζήτηση για τις σχέσεις με την Κίνα, για την οποία οι ηγέτες άφησαν εκτός αίθουσας τα κινητά τους τηλέφωνα, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Πριν από την έναρξη των συζητήσεων ο κ. Μισέλ έκανε ένα σύντομο σχόλιο αποχαιρετώντας τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, του οποίου αυτό είναι το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν αναλάβει την πρωθυπουργία η Τζόρτζια Μελόνι.

Η συζήτηση για την Ουκρανία θα εστιάσει στις τελευταίες εξελίξεις επί του εδάφους όσον αφορά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ στα συμπεράσματα αναμένεται να υπάρξει αναφορά και στην ανάγκη διασφάλισης της εφαρμογής των κυρώσεων, και για ευθυγράμμιση τρίτων χωρών με αυτες.

Επίσης αναμένεται πως οι 27 θα συμφωνήσουν στην ανάγκη ανάληψης μέτρων και συντονισμού των κρατών μελών για προστασία των κρίσιμων υποδομών της ΕΕ.

Στην ατζέντα βρίσκεται ακόμα η προετοιμασία των 27 ενόψει της κλιματικής συνόδου των Ηνωμένων Εθνών COP27 που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 μέχρι τις 18 Νοεμβρίου στο Σαρμ ελ-Σέιχ της Αιγύπτου, καθώς και για την σύνοδο για τη βιοποικιλότητα που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου στο Μοντρεάλ του Καναδά.

Τέλος, θα γίνει συζήτηση και για τις σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες της Ασίας ενόψει της Συνόδου ΕΕ – ASEAN που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share