X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΚομισιόν: Η σύσταση προβλέπει ήδη μόνο απαραίτητα ταξίδια από ΗΒ προς την...

Κομισιόν: Η σύσταση προβλέπει ήδη μόνο απαραίτητα ταξίδια από ΗΒ προς την ΕΕ και είσοδο για πλήρως εμβολιασμένους

Η γενική απαγόρευση για τα μη απαραίτητα ταξίδια από το ΗΒ προς την ΕΕ ισχύει ήδη υπενθυμίζει η Κομισιόν, κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες, όταν εκπρόσωποί της κλήθηκαν να σχολιάσουν σχετικό δημοσίευμα που μετέφερε πληροφορία περί υποτιθέμενης επικείμενης γερμανικής πρότασης «απαγόρευσης ταξιδίων».

Συγκεκριμένα, σε σχέση με την επικείμενη συζήτηση στην επιτροπή IPCR (σύνθεση του Συμβουλίου), ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Άνταλμπερτ Γιάνς ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή ήδη είναι σε ισχύ η γνωστή σύσταση του Συμβουλίου, η οποία επιτρέπει αποκλειστικά και μόνο τα απαραίτητα ταξίδια (όχι δηλαδή τα τουριστικά – αυτά απαγορεύονται) από το ΗΒ προς την ΕΕ, αλλά και δεύτερη σύσταση που επιτρέπει την είσοδο στους πλήρως εμβολιασμένους (δύο δόσεις, όπου απαιτείται και παρέλευση 14ων ημερών μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού).

Έτερος εκπρόσωπος, ο Κρίστιαν Βίγκαντ, σημείωσε ότι η Κομισιόν γνωρίζει και για τη Γερμανική απόφαση σχετικά με την Πορτογαλία. Και οι δύο εκπρόσωποι ξεκαθάρισαν ότι συνιστάται στα κράτη μέλη να εφαρμόζουν τη σύσταση του Συμβουλίου στην οποία τα ίδια συμφώνησαν.

Πηγές του Συμβουλίου εξήγησαν στο ΚΥΠΕ ότι η όλη συζήτηση αφορά την εφαρμογή της σύστασης από τα κράτη μέλη που την εφαρμόζουν ελλιπώς.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share