X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑKoμισιόν και Μανίλα εγκαινιάζουν την πρωτοβουλία Team Europe on Green Economy

Koμισιόν και Μανίλα εγκαινιάζουν την πρωτοβουλία Team Europe on Green Economy

Επίσκεψη στη Μανίλα πραγματοποίησε τη Δευτέρα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen στη διάρκεια της οποίας εγκαινίασε με τον Πρόεδρο των Φιλιππινών Ferdinand Marcos την Πρωτοβουλία Team Europe on Green Economy στο πλαίσιο της Global Gateway, με συνεισφορά από πλευράς ΕΕ ύψους 466 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η Πρόεδρός της, εξήγησε ότι η πρωτοβουλία Global Gateway, δηλαδή η επενδυτική στρατηγική της ΕΕ για τον κόσμο, θα στηρίξει τις Φιλιππίνες στην πορεία τους προς ένα βιώσιμο μέλλον και θα επενδύσει στη μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία και στην παραγωγή πράσινης ενέργειας.

«Και θα παρέχουμε επίσης εμπειρογνωμοσύνη, εκπαίδευση και μεταφορές τεχνολογίας, γιατί αυτός είναι ο τρόπος για να ενδυναμωθούν οι τοπικές κοινότητες, και αυτό ενδιαφέρει την ΕΕ», ανέφερε.

Εξήγησε περαιτέρω ότι σε στενή συνεργασία με τις αρχές των Φιλιππίνων, η πρωτοβουλία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας πολιτικής κυκλικής οικονομίας, ιδίως όσον αφορά την αντιμετώπιση των πλαστικών απορριμμάτων, που θα συμπληρώσει την εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση των θαλάσσιων απορριμμάτων.

Στην πρωτοβουλία Team Europe συμμετέχουν Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Φινλανδία. Η Αυστρία, η Ολλανδία και η Σουηδία θα συμβάλουν με εμπειρογνωμοσύνη και μεταφορά τεχνολογίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share