X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΚρίσιμη η συνάντηση Λαβρόφ - Τσαβούσογλου, από χθες το βράδυ στην Αττάλεια...

Κρίσιμη η συνάντηση Λαβρόφ – Τσαβούσογλου, από χθες το βράδυ στην Αττάλεια ο Ρώσος ΥΠΕΞ

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή συνάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ σήμερα ο οποίος έφτασε από χθες το βράδυ στην Αττάλεια όπου θα γίνουν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ η σημερινή συνάντηση θα είναι μια από τις πιο δύσκολες συνομιλίες μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας. Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ουκρανίας και η ανοιχτή στάση Άγκυρας υπέρ του Κιέβου στο ζήτημα της Κριμαίας προκάλεσαν την ενόχληση της Μόσχας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθούν τόσο το θέμα της Κριμαίας, όσο και το θέμα της πώλησης μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Τουρκία στην Ουκρανία.

Το άλλο ευαίσθητο ζήτημα είναι η πρόσφατη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα η οποία αποτελεί απειλή για τη Ρωσία.

Αναμένεται οι δραστηριότητες των συμμάχων του ΝΑΤΟ να τεθούν στο τραπέζι από ρωσικής πλευράς. Στο τραπέζι αναμένεται να τεθούν επίσης το ζήτημα των S400, το Λιβυκό, το Συριακό καθώς και η πανδημία.

Στις 16.30 οι δύο Υπουργοί θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share