X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΥΓΕΙΑLockdown σε άλλες 19 κοινότητες στη Χιλή εξαιτίας της έξαρσης των μολύνσεων...

Lockdown σε άλλες 19 κοινότητες στη Χιλή εξαιτίας της έξαρσης των μολύνσεων κορωνοϊού

Οι αρχές της Χιλής επεκτείνουν τα περιοριστικά μέτρα σε άλλες 19 κοινότητες εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, ενώ ενημέρωσαν ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμη 6.882 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 και υπέκυψαν άλλοι 132 ασθενείς με την COVID-19. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ανέρχεται ως εδώ σε 29.300 νεκρούς επί συνόλου 1.384.346 μολύνσεων.

Ο Υπουργός Υγείας, Ενρίκε Πάρις, διευκρίνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ότι ανάμεσα στις κοινότητες που τίθενται σε καραντίνα συμπεριλαμβάνονται τρεις δήμοι της μητροπολιτικής περιοχής της πρωτεύουσας. Ο κ. Πάρις επεσήμανε πως οι περισσότεροι ασθενείς που εισάγονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) δεν έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 και πρόσθεσε ότι «το να μην εμβολιάζεσαι είναι σαν να θες να εισαχθείς σε νοσοκομείο, σαν να θες τον θάνατο».

Ως εδώ, 10,5 εκατομμύρια άνθρωποι – το 69% του πληθυσμού-στόχου – έχουν λάβει μία δόση των εμβολίων τους και 7,9 εκατομμύρια -το 52,3%- και τη δεύτερη, σύμφωνα με τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας. Η Χιλή έχει μπροστά της έναν μήνα για να εμβολιάσει άλλους 4,6 εκατ. ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη λάβει την πρώτη δόση ώστε να επιτύχει τον στόχο να έχει ανοσοποιήσει 15,2 εκατ. πολίτες της περί τα μέσα της χρονιάς – να φθάσει στη συλλογική ανοσία.

Οι αρχές εντείνουν την προσπάθεια να πείσουν τους πιο διστακτικούς πολίτες να εμβολιαστούν: ανοίγουν κλινικές Σαββατοκύριακα, στέλνουν κινητές μονάδες σε εργοτάξια και αγροκτήματα, επιστρατεύουν αστέρες του αθλητισμού και διαμορφωτές γνώμης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κοινού.

Προσφέρουν επίσης χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση για όσους έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως, ακόμη και σε περιοχές όπου ισχύουν lockdowns. Όμως, με τον αριθμό των κρουσμάτων σε ημερήσια βάση να μην απέχει πολύ από το ιστορικό του υψηλό και την πληρότητα των κλινών στις ΜΕΘ σχεδόν στο 100% σε πολλά νοσοκομεία, ιατρικές ενώσεις επικρίνουν τις «ασύνετες» κυβερνητικές αποφάσεις που είχαν αποτέλεσμα να «χαθεί ο έλεγχος» της μετάδοσης του SARS-CoV-2.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share