X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣO Λουκάς Φουρλάς καταγγέλλει ενέργειες της Τουρκίας στην ΕΕ, για δημιουργία βάσης...

O Λουκάς Φουρλάς καταγγέλλει ενέργειες της Τουρκίας στην ΕΕ, για δημιουργία βάσης drone στα Κατεχόμενα

Τις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας για μετατροπή του παράνομου στρατιωτικού αεροδρομίου στο κατεχόμενο Λευκόνοικο, σε βάση, στην οποία θα εγκατασταθούν τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), έθεσε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Στην παρέμβασή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Φουρλάς τονίζει, μεταξύ άλλων και τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούν για την περιοχή από τα νέα δεδομένα που επιχειρεί να δημιουργήσει ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Είχαμε προειδοποιήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Δεκέμβριο του 2019 για την άφιξη τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Λευκόνοικο. Κάτι τέτοιο δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για τον σκοπό της χρήσης αυτού του είδους των στρατιωτικών αεροσκαφών στην κατεχόμενη Κύπρο».
Όπως υποδεικνύει, αυτή η εξέλιξη έχει να κάνει και με την ασφάλεια πτήσεων των Ευρωπαίων πολιτών αλλά επηρεάζει και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Ερντογάν θα έρθει στην κατεχόμενη Κύπρο και θα τελέσει τα εγκαίνια του παράνομου αεροδρομίου στις 20 Ιουλίου. Συμβολική και καθόλα προκλητική ημερομηνία, αφού 47 χρόνια πριν, οι Τούρκοι εισέβαλαν και κατέλαβαν το 37% της Κύπρου».

Ο κ. Φουρλάς θέτει το ερώτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί, ώστε να αποτρέψει τους παράνομους και επικίνδυνους σχεδιασμούς της Άγκυρας στην κατεχόμενη Κύπρο και πώς προτίθεται να αντιδράσει στα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share