X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΜε ευχαριστίες, υποδέχθηκαν στη Λάρνακα την κυπριακή αποστολή στις πυρκαγιές στην Ελλάδα...

Με ευχαριστίες, υποδέχθηκαν στη Λάρνακα την κυπριακή αποστολή στις πυρκαγιές στην Ελλάδα ΥΠΕΣ και Υπουργός Δικαιοσύνης

Τις ευχαριστίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης στην αποστολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Αμυνας, που συνέδραμε στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, εξέφρασαν η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Στέφη Δράκου και ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας έφτασε γύρω στις 10 το πρωί το αεροσκάφος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας C130, το οποίο μετέφερε στην Κύπρο τα 20 μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τα δύο πυροσβεστικά τους οχήματα και τα 20 μέλη της Πολιτικής Άμυνας με τον προσωπικό εξοπλισμό τους που συμμετείχαν από τις 4 Αυγούστου, στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονταν στην Ελλάδα.

Την αποστολή υποδέχθηκαν στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Στέφη Δράκου και Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Στέφη Δράκου καλωσόρισε πίσω στην Κύπρο τα μέλη της Πολιτικής Αμυνας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «με αισθήματα μεγάλης υπερηφάνειας, για την προσπάθεια που έχετε καταβάλει συνδράμοντας στον αγώνα των Ελληνικών Αρχών για την αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών, που εδώ και δέκα περίπου μέρες ταλάνισαν και συνεχίζουν να απειλούν την Ελλάδα μας. Δώσατε το παρών σας από τη πρώτη στιγμή και ριχτήκατε με θάρρος στη μάχη έναντι στον πύρινο εφιάλτη».

Πρόσθεσε πως με την αυταπάρνηση της αποστολής κατάφεραν να συμβάλουν «ουσιωδώς στην αντιμετώπιση του μέγιστου κινδύνου. Παρά τις όποιες δυσχέρειες η παρουσία και η δράση της κυπριακής αποστολής ήταν καταλυτική και η προσφορά σας έτυχε αναγνώρισης τόσο από τις ελληνικές αρχές όσο και από τα ΜΜΕ, τα οποία έκαναν ιδιαίτερα λόγο για άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, κατάλληλο για ειδικές αποστολές αυξημένης δυσκολίας και επικινδυνότητας».

Ανέφερε ακόμα ότι «η επιχειρησιακή ετοιμότητα και το υψηλό επαγγελματικό επίπεδο, ήταν αυτό», που επέδειξε η αποστολή στις κρίσιμες στιγμές και σημείωσε πως «η ελληνική και η κυπριακή κοινωνία έχει αναγνωρίσει τις προσπάθειες σας».

Σημείωσε επίσης ότι με την παρουσία της στο αεροδρόμιο Λάρνακας μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή «θέλουμε να σας εκφράσουμε τα θερμά συγχαρητήρια της πολιτείας», ενώ επανέλαβε «την περηφάνεια μας για τον αγώνα που δώσατε.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ακόμα πως τα μέλη της αποστολής θα μπορούν τώρα να ξεκουραστούν κοντά στις οικογένειες και τους δικούς τους ανθρώπους, που τους «περίμεναν υπομονετικά όλες αυτές τις μέρες βιώνοντας και αυτοί στιγμές αγωνίας και προσμονής».

Ταυτόχρονα ευχήθηκε «γρήγορη ανάρρωση στο μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων» και σημείωσε πως πρέπει «να είστε περήφανοι γι’ αυτό που επιτελέσατε».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής αφού καλωσόρισε στην Κύπρο την αποστολή, είπε πως «τις τελευταίες δέκα μέρες μαύρισε η Ελλάδα αλλά και η ψυχή όλων μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Θα τολμήσω να πω ότι όαση σε αυτή την καταστροφική εξέλιξη που υπήρχε για την Ελλάδα, ήταν για μας τους Κύπριους ο αλτρουισμός που έχετε επιδείξει εσείς σαν η κυπριακή αποστολή, που πρώτοι σπεύσατε να βοηθήσετε την Ελλάδα σ’ αυτό το πρόβλημα».

Ο κ. Νουρής εξέφρασε την εκτίμηση πως «με την παρουσία της κυπριακής αποστολής στην Ελλάδα έχετε κυριολεκτικά αναδείξει το μεγαλείο της ψυχής και του χαρακτήρα σας, ο κάθε ένας και η κάθε μια ξεχωριστά, έχετε τιμήσει τα Σώματα τα οποία υπηρετείτε και έχετε επαναβεβαιώσει ότι η μικρή μας πατρίδα είναι μια τεράστια πηγή εθελοντικής προσφοράς»

Είναι γι’ αυτό, συνέχισε «που σας τιμούμε σήμερα γιατί πραγματικά χωρίς να υπολογίζετε κινδύνους» έσπευσαν «ακριβώς με μόνο γνώμονα την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και βεβαίως την Ελλάδα».

Ανέφερε ακόμα ότι «η Κύπρος, η Κυπριακή Δημοκρατία, η κυβέρνηση αισθάνεται περήφανοι» για την αποστολή, ευχαρίστησε τους Πυροσβέστες και τους εθελοντές της Πολιτικής Αμυνας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «και με τους τραυματίες μας και από την Πολιτική Αμυνα και από την Πυροσβεστική, όλα θα εξελιχθούν ομαλά».

Θέλω να ελπίζω, κατέληξε «και αχρείαστο να είναι, πως πάντοτε με τον ίδιο ακριβώς ζήλο θα μπορούμε να ανταποκρινόμαστε έστω και ούσα μικρή χώρα, σε αυτά τα καλέσματα για να μπορούμε να βοηθούμε ακριβώς τους συνανθρώπους μας».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share