X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣMεγάλη πυρκαγιά σε πλοίο μεταφοράς οχημάτων στα ανοικτά της Ολλανδίας

Mεγάλη πυρκαγιά σε πλοίο μεταφοράς οχημάτων στα ανοικτά της Ολλανδίας

Οι αρχές στην Ολλανδία δίνουν μάχη την Τετάρτη με τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που μαίνεται σε πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων στα ανοιχτά της χώρας, πυροδοτώντας φόβους για οικολογική ζημιά σε μια εύθραυστη αλυσίδα κοντινών νησιών.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το φορτίο στο σκάφος περιλαμβάνει ηλεκτρικά οχήματα και αξιωματούχος της ακτοφυλακής είπε στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι οι αρχές εξετάζουν εάν η φωτιά ξεκίνησε σε ένα από αυτά.

Το προσωπικό διάσωσης έλαβε κλήση λίγο μετά τα μεσάνυχτα λέγοντας ότι πυρκαγιά ξεκίνησε σε πλοίο με σημαία Παναμά με 3.000 οχήματα, περίπου 14,5 ναυτικά μίλια από το βόρειο ολλανδικό νησί Ameland.

Τα 23 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν εγκαίρως με τη χρήση ελικοπτέρων και ενός σκάφους, ανέφερε η ολλανδική ακτοφυλακή στην ιστοσελίδα της.

«Το πλήρωμα προσπάθησε να σβήσει μόνο του τη φωτιά, αλλά απέτυχε. Δυστυχώς ένα άτομο έχασε τη ζωή του και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν», πρόσθεσε.

Τουλάχιστον επτά μέλη του πληρώματος πήδηξαν στη θάλασσα και διασώθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο.

Το πλοίο με την ονομασία Fremantle Highway είναι ένα πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων 18.500 τόνων και έπλεε μεταξύ Bremerhaven στη Γερμανία και Port Said στην Αίγυπτο όταν ξέσπασε η φωτιά, σύμφωνα με τον ιστότοπο marinetraffic.com.

«Η φλόγα μαίνεται ακόμη στο πλοίο», ανέφερε η ακτοφυλακή σε νεότερη ενημέρωση.

Το πλοίο είναι αυτή τη στιγμή κοντά στο Ameland, ένα από τα τέσσερα οικολογικά ευαίσθητα νησιά της Φριζίας, που βρίσκεται στην περιοχή Waddensee ακριβώς βόρεια της ολλανδικής ηπειρωτικής χώρας.

Αποκαλούμενα και Νησιά Φριζίας, η περιοχή έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και έχει μια πλούσια ποικιλία από περισσότερα από 10.000 υδρόβια και χερσαία είδη.

Περιλαμβάνει περισσότερα από 140 είδη ψαριών από τα οποία περίπου 20 πέρασαν όλη τους τη ζωή στις παλιρροϊκές περιοχές κατά μήκος των διάσημων λασποτοπίων των νησιών.

Η περιοχή έχει επίσης μεγάλο πληθυσμό φώκιας.

Η εφημερίδα De Telegraaf μεταδίδει ότι αν το πλοίο βυθιστεί θα μιλάμε για τεράστια οικολογική καταστροφή.

Σωστικά σκάφη βρίσκονταν στη σκηνή προσπαθώντας να σβήσουν τη φωτιά και να αποτρέψουν τη βύθιση του πλοίου, ανέφερε ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NOS.

Από το Ρότερνταμ κλήθηκαν ειδικοί πυροσβέστες, οι οποίοι θα μεταφέρονταν στο πλοίο με ελικόπτερο. Όμως η φωτιά αναπτύχθηκε τόσο γρήγορα που δεν ήταν πλέον ασφαλές να επιβιβαστούν.

Ρυμουλκό κατάφερε να συνδέσει ένα καλώδιο στο πλοίο για να το αποτρέψει να παρασυρθεί και να μπλοκάρει μια σημαντική διαδρομή πλεύσης προς τη Γερμανία, ανέφερε η NOS.

Το πιο σοβαρό περιστατικό τα τελευταία χρόνια στα ανοιχτά των πολυσύχναστων ολλανδικών ακτών συνέβη τον Δεκέμβριο του 2012 όταν το πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων Baltic Ice με σημαία Μπαχάμες συγκρούστηκε με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και βυθίστηκε.

Σε αυτό το περιστατικό σκοτώθηκαν έντεκα ναύτες.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share