X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΜείωση δολαρίου στις 8.30 τουρκικές λίρες πριν τη συνάντηση Ερντογάν - Μπάιντεν

Μείωση δολαρίου στις 8.30 τουρκικές λίρες πριν τη συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν

Στις 8,30 τουρκικές λίρες μειώθηκε το δολάριο από τα επίπεδα ρεκόρ που είχε φτάσει τις τελευταίες εβδομάδες, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν. Ωστόσο η κατεύθυνση του δολαρίου αναμένεται να καθοριστεί από το αποτέλεσμα της συνάντησης στις 18.00.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τον Τούρκο οικονομολόγο Αττίλα Γεσίλαντα υπάρχουν τρία σενάρια για την συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν σε σχέση με την ισοτιμία τουρκικής λίρας-δολαρίου: Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο που θεωρεί και το πιο πιθανό, Ερντογάν και Μπάιντεν θα έχουν μια ειλικρινή συζήτηση για τα σημεία στα οποία δεν μπορούν να συμφωνήσουν και στη συνέχεια θα εξουσιοδοτήσουν ανώτερους αξιωματούχους του υπουργικού συμβουλίου και διπλωμάτες να τα επιλύσουν.

Σε αυτή την περίπτωση το θετικό αποτέλεσμα στις αγορές θα εμφανιστεί με την πάροδο του χρόνο, ωστόσο η τουρκική λίρα θα διατηρήσει τα κέρδη των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, που φέρει τον Ταγίπ Ερντογάν να μεταφέρει τον έλεγχο των S400 στο ΝΑΤΟ, ο Γεσίλαντα αναφέρει ότι οι αγορές θα αντιδρούσαν πολύ θετικά και το δολάριο θα μπορούσε να μειωθεί στις ακόμη και στις 8 τουρκικές λίρες.

Το τρίτο σενάριο, το χειρότερο για την τουρκική πλευρά, είναι να υπάρξει ένα κακό αποτέλεσμα, να μην καταφέρουν να δημιουργήσουν αμοιβαία εμπιστοσύνη και να επιδεινωθούν οι κυρώσεις CAATSA.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share