X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜειώθηκαν για 4ο μήνα τον Ιούλιο οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία

Μειώθηκαν για 4ο μήνα τον Ιούλιο οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία

Μείωση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα σημείωσαν τον Ιούλιο οι τιμές των κατοικιών στην Βρετανία, σε μηνιαία βάση, αλλά η αγορά δείχνει σημάδια ανθεκτικότητας απέναντι στην άνοδο του κόστους δανεισμού, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η τράπεζα Halifax, ειδική στην παραχώρηση ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων.

Οι τιμές μειώθηκαν κατά 0,3%, σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ σε ετήσια βάση μειώθηκαν κατά 2,4%, μια ελαφρώς μικρότερη πτώση από τον Ιούνιο όταν είχαν μειωθεί κατά 2,6%, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη μείωση από τον Ιούνιο του 2011.

Η Halifax αναφέρει ότι είναι ανθεκτική η ζήτηση από δανειολήπτες που αγοράζουν για πρώτη φορά, με ορισμένους από αυτούς να αναζητούν μικρότερες κατοικίες για να αντισταθμίσουν την αύξηση του κόστους δανεισμού στην οποία προβαίνει η (Κεντρική) Τράπεζα της Αγγλίας για να καταπολεμήσει τον υψηλό πληθωρισμό.

Ωστόσο, ο τομέας των αγοραπωλησιών προς ενοικίαση φάνηκε να δέχεται πιέσεις, γεγονός που ενδεχομένως να υποδηλώνει ότι περισσότερες κατοικίες θα τεθούν προς πώληση, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει τη μακροχρόνια έλλειψη ακινήτων στην αγορά, παράγοντας που κρύβεται πίσω από τις υψηλές αποτιμήσεις των ακινήτων.

Η Kim Kinnaird, Διευθύντρια της Halifax Mortgages, δήλωσε ότι οι τιμές των κατοικιών είναι πιθανόν να συνεχίσουν να μειώνονται και το επόμενο έτος.

“Με βάση τις τρέχουσες οικονομικές υποθέσεις μας, αναμένουμε ότι πρόκειται για μια σταδιακή και όχι απότομη πτώση, η οποία είναι απίθανο να αντιστρέψει πλήρως την αύξηση των τιμών των κατοικιών που καταγράφηκε τα τελευταία χρόνια”, δήλωσε η κ. Kinnaird.

Οι μέσες τιμές εξακολουθούν να είναι περίπου 45.000 λίρες (57.253,50 δολάρια) ή +19% πάνω από τα επίπεδα πριν από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τη Halifax.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share