X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜέχρι 30 Ιουλίου αιτήσεις για ακαδημία ενίσχυσης CyprusInnoς

Μέχρι 30 Ιουλίου αιτήσεις για ακαδημία ενίσχυσης CyprusInnoς

Αιτήσεις για το πρόγραμμα Ακαδημία για Γυναίκες Επιχειρηματίες (Academy for Women Entrepreneurs) δέχεται από σήμερα η CyprusInno.

Σε ανακοίνωσή του οργανισμού επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις είναι ανοιχτές μέχρι τις 30 Ιουλίου και για περισσότερες πληροφορίες και για αιτήσεις, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν την ακόλουθη ιστοσελίδα: https://cyprusinno.com/awe2023/

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα υλοποιείται με την με την υποστήριξη της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και υποστηρίζεται από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο (KTTO).

Αναφέρεται ότι αυτό το διά ζώσης τρίμηνο πρόγραμμα στα Αγγλικά, με έναρξη στις αρχές Σεπτεμβρίου, προσφέρεται δωρεάν και απευθύνεται σε γυναίκες είτε που έχουν σκοπό να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, είτε που έχουν ήδη μια δική τους επιχείρηση και χρειάζονται στήριξη για να την επεκτείνουν.

Προστίθεται ότι οι ενδιαφερόμενες για να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα δε χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία ή γνώση, εφόσον το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να βοηθήσει την οποιαδήποτε γυναίκα να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, σε όποια φάση του εγχειρήματος της και αν βρίσκεται.

Εξάλλου, επισημαίνεται ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχουσες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης και θα ανήκουν στις αποφοίτους της ακαδημίας AWE, έχοντας έτσι την ευκαιρία να συνδεθούν και να δικτυωθούν με αποφοίτους από όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα, που για πρώτη φορά έρχεται στην Κύπρο, συνδυάζει τοπικά προσαρμοσμένη καθοδήγηση και εκπαίδευση σε τμήματα με τη βοήθεια της διαδικτυακής πλατφόρμας DreamBuilder.

Μέσω της AWE, οι συμμετέχουσες θα αποκτήσουν βασικές επιχειρηματικές δεξιότητες όπως ο στρατηγικός σχεδιασμός, το μάρκετινγκ και η οικονομική διαχείριση και θα τις εφαρμόσουν εντός και εκτός του προγράμματος, με μέντορες από την τοπική επιχειρηματική κοινότητα και του δικτύου αποφοίτων US Exchange Alumni.

Αναφέρεται ακόμη ότι η Ακαδημία για Γυναίκες Επιχειρηματίες (AWE), ανοίγει τις πόρτες της στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο του 2023 και ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο του 2023 και κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συζητήσουν με Κύπριες επιχειρηματίες, καθώς και να επισκεφτούν επιχειρήσεις τις οποίες ηγούνται γυναίκες.

Όπως εξηγείται με τη δημιουργία της το 2019, η AWE, έχει σκοπό την ενδυνάμωση των γυναικών, προσφέροντάς τους τις γνώσεις, το δίκτυο και την πρόσβαση που χρειάζονται έτσι ώστε να ξεκινήσουν και να επεκτείνουν επιτυχημένες επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι ως μέρος της Εθνικής Στρατηγικής των ΗΠΑ για την Ισότητα των Φύλων (US National Strategy on Gender Equity and Equality), το πρόγραμμα προωθεί  οικονομικές ευκαιρίες για τις γυναίκες, εξασφαλίζοντας ότι θα έχουν τις αναγκαίες δεξιότητες και τους πόρους που χρειάζονται για να συμμετέχουν στην οικονομία.

«Εφαρμοσμένη σε σχεδόν 100 χώρες, η AWE έχει βοηθήσει σχεδόν 25 χιλιάδες γυναίκες επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και να αξιοποιήσουν πλήρως τις οικονομικές τους δυνατότητες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share