X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΜήνυση και στην UniCredit για αθέτηση σύμβασης κατέθεσε θυγατρική της Gazprom

Μήνυση και στην UniCredit για αθέτηση σύμβασης κατέθεσε θυγατρική της Gazprom

Μήνυση μέσω της οποίας ζητεί 45,7 δισεκατομμύρια ρούβλια (472 εκατομμύρια δολάρια) από την ιταλική τράπεζα UniCredit, εγγυητή ενός έργου που ακυρώθηκε λόγω των κυρώσεων που επέβαλε η ΕΕ, κατέθεσε η RusKhimAlyans, η οποία ανήκει κατά 50% στον ρωσικό κολοσσό φυσικού αερίου Gazprom, σύμφωνα με ρωσικά δικαστικά έγγραφα.

Τα δικαστικά έγγραφα κατατέθηκαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης και της Περιφέρειας. Δεν αναφέρονταν άλλες λεπτομέρειες και η UniCredit δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Η RusKhimAlyans, η οποία κατασκευάζει ένα έργο φυσικού αερίου στο λιμάνι Ust-Luga της Βαλτικής, υπέβαλε τον περασμένο μήνα παρόμοιες αγωγές κατά της Deutsche Bank και της Commerzbank των οποίων οι επόμενες ακροάσεις είναι ορισμένες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, αντίστοιχα.

Οι τρεις τράπεζες ήταν μεταξύ των εγγυητών μιας σύμβασης (EPC) που υπεγράφη το 2021 από τη γερμανική εταιρεία Linde και την τουρκική Renaissance Heavy Industries με την Gazprom και τους συνεργάτες της για το έργο στο λιμάνι Ust-Luga.

Η Linde ειδοποίησε τον πελάτη της τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2022 ότι είχε αναστείλει τις εργασίες λόγω των κυρώσεων της ΕΕ που επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία.

Τον Ιανουάριο, το ίδιο δικαστήριο διέταξε τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων σχεδόν 500 εκατομμυρίων δολαρίων που ανήκαν στη Linde κατόπιν αιτήματος της RusKhimAlyans.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share