X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΜισέλ και Φον Ντερ Λάιεν κάλεσαν τον Τζόνσον να σεβαστεί και να...

Μισέλ και Φον Ντερ Λάιεν κάλεσαν τον Τζόνσον να σεβαστεί και να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο για τη Β. Ιρλανδία

Οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν κάλεσαν τον Μπόρις Τζόνσον να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο για τη Βόρεια Ιρλανδία, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της συνόδου των G7.

Mετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι “η συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής και η ειρήνη στο νησί της Ιρλανδίας είναι υψίστης σημασίας”.

“Διαπραγματευτήκαμε ένα Πρωτόκολλο που τη διατηρεί, υπογεγραμμένο και επικυρωμένο από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ”.

“Θέλουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο. Και οι δύο πλευρές πρέπει να εφαρμόσουν αυτό που συμφωνήσαμε. Υπάρχει πλήρης ενότητα της ΕΕ σε αυτό”, τόνισε ο Σ.Μισέλ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες, “η συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν επικεντρώθηκε εξ ολοκλήρου στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου”.

Όπως τόνισε, “και οι δύο πρόεδροι υπενθύμισαν ότι το πρωτόκολλο και η συμφωνία απόσυρσης μας επέτρεψαν να τετραγωνίσουμε τον κύκλο. Επ` αυτού καταλαβαίνουμε την ανάγκη για λύσεις που να διασφαλίζουν τη ροή των εμπορευμάτων και τους ελέγχους ελέγχου μεταξύ του ΗΒ και της Ενιαίας Αγοράς”.

“Όλα τα κράτη μέλη είναι ευθυγραμμισμένα σε αυτό και αυτό επαναλήφθηκε σαφώς κατά τη διάρκεια της συνάντησης”, τόνισε.

Σημείωσε τέλος ότι “η ρητορική πρέπει να μετριαστεί και πρέπει να αναζητήσουμε ενεργά τις λύσεις που περιλαμβάνονται στο πρωτόκολλο. Οι πρόεδροι κάλεσαν τη Μεικτή Επιτροπή να εργασθεί προς αυτή την κατεύθυνση”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share