X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΜείωση παρουσιάζουν τα ποσοστά των Γερμανών Πρασίνων σύμφωνα με δημοσκόπηση της Bild

Μείωση παρουσιάζουν τα ποσοστά των Γερμανών Πρασίνων σύμφωνα με δημοσκόπηση της Bild

Η ε/φ Bild με τίτλο «Η δημοσκόπηση της Κυριακής – Οι Πράσινοι συνεχίζουν να κατρακυλούν», αναφέρει πως οι υψηλές πτήσεις των Πρασίνων στις δημοσκοπήσεις έχουν προς το παρόν λάβει τέλος και το κόμμα συνεχίζει να χάνει δυνάμεις.

Σε δημοσκόπηση του Ερευνητικού Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της Bild, οι Πράσινοι βρίσκονται στο 22% (-1% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα) τρεις ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες (25%, αύξηση μίας ποσοστιαίας μονάδας).

Στις αρχές Μαΐου, Χριστιανοδημοκράτες και Πράσινοι σημείωναν την ίδια επίδοση με 24%. Από τότε υπήρξε «πράσινη κατηφόρα», σημειώνει η ε/φ.

Οι Σοσιαλδημοκράτες χάνουν μία ποσοστιαία μονάδα και φτάνουν στο 16% αυτήν την εβδομάδα, ενώ οι Φιλελεύθεροι καταφέρνουν να διατηρήσουν τις καλές τους επιδόσεις από την προηγούμενη εβδομάδα και παραμείνουν στο 13%.

Οι ακροδεξιοί (`Εναλλακτική για τη Γερμανία”) παραμένουν στο 12%, ενώ το κόμμα της Αριστεράς – Die Linke – κερδίζει μία μονάδα και φτάνει αυτήν την εβδομάδα στο 7%.

Εξάλλου και η δημοτικότητα της υποψηφίου των Πρασίνων για την Καγκελαρία έχει μειωθεί σημαντικά.

Σε περίπτωση άμεσης εκλογής, το 19% θα ψήφιζε την Αναλένα Μπέρμποκ (μείωση κατά μία μονάδα). Με τις επιδόσεις αυτές βρίσκεται μόνο μία μονάδα μπροστά από τον υποψήφιο Καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατών Όλαφ Σολτς (18%, χωρίς μεταβολή) και τρεις μονάδες μπροστά από τον υποψήφιο Καγκελάριο των Χριστιανοδημοκρατών, Άρμιν Λάσετ (16%, αύξηση μίας μονάδας).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share