X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΝέα απεργία των πιλότων Ryanair στο Αεροδρόμιο Σαρλερουά των Βρυξελλών

Νέα απεργία των πιλότων Ryanair στο Αεροδρόμιο Σαρλερουά των Βρυξελλών

Σε νέα απεργία προχωρούν στις 14 και 15 Αυγούστου οι πιλότοι της εταιρείας Ryanair, οι οποίοι πραγματοποιούν τις πτήσεις από το αεροδρόμιο του Σαρλερουά, το οποίο είναι το δεύτερο αεροδρόμιο για τις Βρυξέλλες, όπως ανακοινώθηκε, σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Πρόκειται για την τρίτη απεργία που πραγματοποιούν οι πιλότοι της εταιρείας από τις συντεχνίας ACV Puls και CNE, θέτοντας θέματα αύξησης μισθών καθώς και αδειών. Οι προηγούμενες δύο απεργίες, στις 15 – 16 Ιουλίου και 29 – 30 Ιουλίου οδήγησαν στην ακύρωση δεκάδων πτήσεων.

Το Σαρλερουά είναι το μόνο αεροδρόμιο των Βρυξελλών που επηρεάζεται, καθώς στο διεθνές αεροδρόμιο στο Ζάβεντεμ εργάζονται μόνο πιλότοι με βάση αεροδρόμια εκτός Βελγίου. Το αεροδρόμιο βρίσκεται εκτός της βελγικής πρωτεύουσας όμως θεωρείται το δεύτερο αεροδρόμιο της πόλης.

Εκπρόσωπος της συντεχνίας CNE έχει δηλώσει πως παρά τις συνεχείς διαβουλεύσεις, η εταιρεία δεν έχει καταθέσει κάποια πρόταση που να θεωρείται αποδεκτή. «Λαμβάνουμε μόνο απειλές και παράνομες προτάσεις» ανέφερε ο αξιωματούχος της συντεχνίας Ντιντιέρ Λέμπ σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ειδικότερα, η συντεχνία κατηγορεί τη Ryanair πως ζητά την απόσυρση μηνύσεων που έχουν καταθέσει πιλότοι κατά της αερογραμμής, κάτι που θεωρεί πως είναι αδύνατον καθώς οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share