Ενας 20χρονος Παλαιστίνιος με καταγωγή από την πόλη της Χεβρώνας της Δυτικής Όχθης, οδηγώντας ΙΧ αυτοκίνητο στο προάστιο Ραμάτ Α’Χαγιάλ του βορείου Τελ Αβίβ, εξέτρεψε την πορεία του οχήματός του και έπεσε σε στάση λεωφορείου, τραυματίζοντας Ισραηλινούς που βρίσκονταν στο σημείο. Στη συνέχεια, εξήλθε από το όχημα και καταδίωξε περαστικούς τραυματίζοντάς τους με αιχμηρό αντικείμενο. Ένοπλος Ισραηλινός πολίτης που βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον δράστη. Αυτά ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ στο Ισραήλ.

Από την επίθεση τραυματίσθηκαν συνολικά οκτώ Ισραηλινοί, εκ των οποίων μία γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η οργάνωση Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την επίθεση, την οποία και χαρακτήρισε ως «απάντηση για την ισραηλινή επιχείρηση στην Τζενίν» της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Χθες το απόγευμα 16χρονος Παλαιστίνιος με καταγωγή από την Τζενίν επιτέθηκε με μαχαίρι σε διερχόμενο 20χρονο Ισραηλινό στο προάστιο Μπνέι-Μπρακ στο βόρειο Τελ Αβίβ. Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία και κατά την ανάκρισή του δήλωσε ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για τη ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην Τζενίν.

Η σημερινή επίθεση που σημειώθηκε στο Τελ Αβίβ συνέβη ενόσω βρισκόταν σε εξέλιξη κυβερνητική σύσκεψη με θέμα τη λήψη αποφάσεων περί της συνέχειας ή μη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Τζενίν που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες τα ξημερώματα.

Πηγή:ΚΥΠΕ