X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Αμερικανός Πρέσβης στο Ισραήλ επικρίνει τη δικαστική μεταρρύθμιση

Ο Αμερικανός Πρέσβης στο Ισραήλ επικρίνει τη δικαστική μεταρρύθμιση

Ο απερχόμενος Πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ, Τόμας Νάιντς, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την πορεία του ισραηλινού πολιτικού συστήματος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία δημοσιεύθηκε χθες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νάιντς εξέφρασε την άποψη ότι «ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορεί να κάθεται και να βλέπει το Ισραήλ να εκτροχιάζεται», εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την εσωτερική πολιτική κατάσταση στο Ισραήλ, με την Κυβέρνηση Νετανιάχου να συνεχίζει να προωθεί την νομοθετική μεταρρύθμιση, περιορίζοντας τις αρμοδιότητες της δικαστικής εξουσίας.

«Ένα από τα μηνύματα που μετέφερα επανειλημμένως στον Πρωθυπουργό Νετανιάχου ήταν να πατήσει φρένο, να μειώσει την ταχύτητα και να προσπαθήσει να εξεύρει κοινά σημεία αναφοράς με την αντιπολίτευση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός διπλωμάτης, ο οποίος, κατά το προσεχές διάστημα, ολοκληρώνει πρόωρα τη θητεία του στο Ισραήλ.

Οι δηλώσεις Νάιντς σχολιάσθηκαν ευρέως από τα ισραηλινά ειδησεογραφικά μέσα, που εκφράζουν την αντιπολίτευση, ενώ η ηγέτης του Κόμματος των Εργατικών, Μεράβ Μιχαέλι, κατά τη χθεσινή της ομιλία ενώπιον της Ολομέλειας της Κνέσετ, επέκρινε την Κυβέρνηση Νετανιάχου για τον τρόπο με τον οποίον διαχειρίζεται τις διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ, επικαλούμενη τη συνέντευξη του Τόμας Νάιντς στη Wall Street Journal.

Προχθές ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNN επέκρινε την ισραηλινή κυβέρνηση και τους Υπουργούς της που προέρχονται από την εθνοθρησκευτική ακροδεξιά τόσο για την διαχείριση της προωθούμενης δικαστικής μεταρρύθμισης, όσο και για την πορεία των σχέσεων Ισραήλ-Παλαιστινίων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share