Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του εξέλεξε ο διεθνώς βραβευμένος Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου (CFA Society Cyprus), κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μελών του, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου 2023.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από 7 μέλη, με πολυετή πείρα στον χρηματοοικονομικό τομέα. Πρόεδρος εξελέγη ο Ανδρέας Κλεάνθους, ο οποίος πήρε σκυτάλη από τον Άλκη Χατζηττοφή, και Αντιπρόεδρος ο Κωνσταντίνος Κουρούγιαννης. Το Διοικητικό Συμβούλιο συμπληρώνουν η Νάταλυ Φιλίππου (Γραμματέας), ο Evgeny Tarakanov (Ταμίας) και οι Μαρί Λουρουτζιάτη, Αδάμος Χατζηαντωνίου και Νίκος Ποταμάρης (Μέλη).

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του CFA Society Cyprus ανέφερε ότι: «Ως μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα συνεισφέρουμε με την ποικιλόμορφη γνώση και εξειδίκευσή μας στην συνεχιζόμενη ενίσχυση και ανέλιξη του Συνδέσμου μας».

Όπως αναφέρεται, ο Σύνδεσμος στους επόμενους μήνες, μέσα από μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων, θα επιδιώξει την ανάπτυξη σχέσεων και κοινών στόχων ανάμεσα στο CFA Institute, το Σύνδεσμό μας, τις τοπικές Εποπτικές και άλλες Αρχές, καθώς και Πανεπιστήμια.

Επίσης, ο Σύνδεσμος θα προσφέρει στήριξη στους κατόχους και υποψήφιους προς απόκτηση του τίτλου CFA Charter, όπως και σε εταιρείες που προωθούν την απόκτηση του τίτλου αυτού.

Παράλληλα, η κοινωνική συνεισφορά θα ενισχυθεί με δράσεις υπέρ της καταπολέμησης του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού, κυρίως με την επιμόρφωση μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχετικά θέματα. Θα προσφέρουμε εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση σε φοιτητές τοπικών πανεπιστημίων στην χρηματοοικονομική ανάλυση, καθώς και στήριξη για εξεύρεση εργασίας.

Τέλος, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι θα επιδιώξει την επίτευξη στόχων ποικιλομορφίας, ισότητας και ένταξης στην εργατική πραγματικότητα του χρηματοοικονομικού τομέα, καθώς και την έμπρακτη υιοθέτηση υψηλού επιπέδου κώδικα δεοντολογίας, συνεχούς επιμόρφωσης και επαγγελματισμού, προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας».

Πηγή:ΚΥΠΕ