X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Δήμος Λάρνακας απαντά σε δημοσιεύματα για πύργους στο παραλιακό μέτωπο

Ο Δήμος Λάρνακας απαντά σε δημοσιεύματα για πύργους στο παραλιακό μέτωπο

Η έκβαση της αίτησης για ανέγερση πύργων στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας δεν μπορεί να συζητηθεί αν δεν προηγηθεί η υποβολή και η εξέταση όλων των αναγκαίων μελετών, με βάση τις οποίες θα γνωμοδοτήσουν όλα τα αρμόδια Τμήματα δηλαδή Τμήμα Περιβάλλοντος, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως κ.λπ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρναας με αφορμή δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για το υπό αναφορά τεμάχιο υποβλήθηκε Πολεοδομική αίτηση για οικιστική ανάπτυξη με τα χαρακτηριστικά που περιγράφονται στα δημοσιεύματα.

“Λόγω των υφιστάμενων συνθηκών του τεμαχίου και της σημαντικής διάβρωσης που έχει υποστεί, η έκβαση της αίτησης δεν μπορεί να συζητηθεί αν δεν προηγηθεί η υποβολή και η εξέταση όλων των αναγκαίων μελετών με βάση τις οποίες θα γνωμοδοτήσουν όλα τα αρμόδια Τμήματα (Τμήμα Περιβάλλοντος, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως κ.λπ)”, σημειώνεται.

Διευκρινίζεται ότι η Πολεοδομική Αρχή που είναι ο Δήμος Λάρνακας θα αποφασίσει για την έκβαση της αίτησης με βάση τις γνωμοδοτήσεις των εμπλεκόμενων Τμημάτων και αρμόδιων Ad-Hoc Επιτροπών που έχουν καθοριστεί με γνώμονα την επίτευξη των στόχων του Σχεδίου Περιοχής που προνοεί ανάμεσα σε άλλα την σωστή ένταση και ένταξη της ανάπτυξης στη περιοχή.

“Με βάση τις πρόνοιες του Σχεδίου Περιοχής των Πρώην Διυλιστηρίων, καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί στη περιοχή αν το όριο των προτεινόμενων κατασκευών δεν απέχει 100μ. από το νέο όριο της ακτογραμμής, λαμβάνοντας υπόψη των ζώνη προστασίας (40μ.), η οποία εμπίπτει κατά κύριο λόγω εντός των ιδιωτικών τεμαχίων και την παραλιακή προμενάδα πλάτους 60μ. περίπου που χωροθετείται πέραν του ανατολικού συνόρου των τεμαχίων με βάση την επίσημη κτηματική βάση”, διευκρινίζει ο Δήμος.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share