X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΟ Καναδάς ενέκρινε τη χορήγηση διαφορετικού εμβολίου κατά της Covid, τι επικρατεί...

Ο Καναδάς ενέκρινε τη χορήγηση διαφορετικού εμβολίου κατά της Covid, τι επικρατεί διεθνώς

Οι αρχές του Καναδά εγκρίνει τη χορήγηση διαφορετικού εμβολίου κατά της Covid μεταξύ 1ης και 2ης δόσης, ενώ ο νέος Πρόεδρος του Ισημερινού Γκιγιέρμο Λάσο αναγνωρίζει πως το σχέδιό του να εμβολιαστούν 9 εκατ. πολίτες για την COVID-19 σε 100 ημέρες θα χρειαστεί να ξεπεράσει μεγάλες προκλήσεις.

Επιπρόσθετα, στη Βραζιλία καταγράφηκαν περισσότερο από 2.400 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και σχεδόν 79.000 κρούσματα, στη Χιλή καταγράφηκαν πάνω από 5.000 κρούσματα και 44 θάνατοι, στο Μεξικό, το Υπουργείο Υγείας προσθέτει στις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις 4.272 θανάτους και σχεδόν 7.000 κρούσματα, το lockdown στη Μελβούρνη παρατείνεται για 7 ημέρες, στη Ναμίμπια καταγράφηκε ρκόρ 24 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, στην Τουρκία καταγράφηκαν πάνω από 7.100 κρούσματα και 129 θάνατοι .

Καναδάς

Η επιστημονική επιτροπή που συμβουλεύει την κυβέρνηση του Καναδά για τον εμβολιασμό ενέκρινε χθες τη δυνατότητα αλλαγής του εμβολίου κατά της Covid μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης.

Οι άνθρωποι που έχουν λάβει μια πρώτη δόση του AstraZeneca μπορούν να λάβουν είτε μια δεύτερη δόση του ίδιου φαρμάκου είτε μια δόση ενός εμβολίου mRNA (Pfizer-BioNTech ή Moderna), ανακοίνωσε η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμών (CCNI).

Οι Καναδοί που έλαβαν μια πρώτη δόση εμβολίου με αγγελιαφόρο RNA θα πρέπει να έχουν το ίδιο σκεύασμα στη δεύτερη δόση τους, αλλά εάν δεν είναι διαθέσιμο, μπορεί να τους δοθεί άλλο εμβόλιο τύπου mRNA.

Ο συνδυασμός εμβολίων διαφορετικών κατασκευαστών δεν είναι κάτι καινούργιο: έχει εφαρμοστεί κατά της γρίπης ή της ηπατίτιδας Α, εξηγεί η επιτροπή.

Η απόφαση να εφαρμοστεί ή όχι αυτή η σύσταση ανήκει στις καναδικές επαρχίες.

Αρκετές μεταξύ αυτών ανακοίνωσαν τον Μάιο την απόφασή τους να αναστείλουν προληπτικά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca για τους πολίτες που έλαβαν την πρώτη δόση εμβολίου, λόγω της αύξησης του αριθμού των θρομβώσεων που συνδέονται με το εμβόλιο.

Ωστόσο, εξακολουθεί να χορηγείται σε όσους έχουν λάβει μια πρώτη δόση AstraZeneca και επιθυμούν να λάβουν μια δεύτερη του ίδιου σκευάσματος.

Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαπιστώθηκαν οι θάνατοι άλλων 2.408 ασθενών με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 78.926 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει μέχρι εδώ 465.199 θανάτους επί συνόλου 16.624.480 μολύνσεων, τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Ισημερινός

Η νέα κυβέρνηση του Ισημερινού ανακοίνωσε ότι αυτή την εβδομάδα ξεκινά η εφαρμογή του σχεδίου της για την ανοσοποίηση 9 εκατ. πολιτών έναντι της COVID-19 μέσα σε 100 ημέρες, ώστε όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος Γκιγιέρμο Λάσο να αναζωογονηθεί η οικονομία.

Ο κ. Λάσο αναγνώρισε ότι το Κίτο θα χρειαστεί να αγοράσει μεγαλύτερες ποσότητες εμβολίων από το εξωτερικό για να επιτευχθεί ο στόχος. Τόνισε πως η κυβέρνησή του διεξάγει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για να εξασφαλίσει περίπου 18 εκατ. δόσεις του εμβολίου Sputnik V.

Στον Ισημερινό η εκστρατεία ανοσοποίησης άρχισε τον Ιανουάριο. Αλλά το εγχείρημα της κυβέρνησης του τέως προέδρου Λενίν Μορένο κινήθηκε με αργό ρυθμό, εν μέσω σωρείας προβλημάτων ως προς τον εφοδιασμό, καταγγελιών για νεποτισμό και αδιαφάνεια στη χορήγηση των εμβολίων και συχνών αλλαγών στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο συντηρητικός πρώην τραπεζίτης, που ανέλαβε την εξουσία την 24η Μαΐου, σημείωσε ακόμη πως ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να επιταχύνουν τις παραδόσεις των δόσεων που αναμένει ο Ισημερινός μέσω του προγράμματος COVAX για τον εφοδιασμό με εμβόλια των φτωχότερων κρατών. Το πρόγραμμα αυτό επιβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μέρος του συστήματος του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο Ισημερινός έχει παραλάβει ως εδώ κάπου 3,5 εκατ. δόσεις των εμβολίων των Pfizer/BioNTech, AstraZeneca και Sinovac.

Ο Γκιγιέρμο Λάσο διευκρίνισε πως 300 εκλογικά κέντρα θα μετατραπούν σε κέντρα εμβολιασμού και ότι θα αναπτυχθούν κινητές ομάδες οι οποίες θα εμβολιάζουν πολίτες σε δυσπρόσιτες αγροτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων κοινοτήτων στην περιοχή του Αμαζονίου.

Χιλή

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.040 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 44 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 29.344 νεκρούς επί συνόλου 1.389.357 μολύνσεων.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 43.239. Τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, μόλις δύο από τις 16 περιφέρειες κατέγραψαν μείωση των κρουσμάτων. Η νότια περιφέρεια Αϊσέν καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη επίπτωσης στη χώρα.

Η Χιλή παραμένει αντιμέτωπη με κύμα μολύνσεων παρά την πρόοδο στην εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού έναντι της COVID-19.

Ως εδώ, 10,6 εκατομμύρια άνθρωποι -περί το 70% του πληθυσμού-στόχου- έχουν λάβει μία δόση των εμβολίων τους και πάνω από 8 εκατομμύρια -πάνω από το 52%- και τη δεύτερη, κατά τα επίσημα στοιχεία. Το Σαντιάγο επιδιώκει να έχουν εμβολιαστεί 15,2 εκατ. πολίτες περί τα μέσα της χρονιάς, ώστε να επιτευχθεί συλλογική ανοσία.

Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε άλλους 4.272 θανάτους ασθενών με την COVID-19 και 6.917 κρούσματα του SARS-CoV-2, διευκρινίζοντας ότι δεν επρόκειτο για ημερήσιο απολογισμό αλλά για την αλλαγή της κατάταξης αιτίων θανάτου και μολύνσεων από πιθανές σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Ο επιδημιολόγος Χοσέ Λουίς Αλομία σημείωσε ότι οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν “δεν είναι μέρος της πρόσφατης επιδημιολογικής δραστηριότητας”, προσθέτοντας “πως τις επόμενες μέρες πιθανόν θα έχουμε αναπροσαρμογές των αριθμών των θανάτων και των κρουσμάτων”.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 126 εκατ. κατοίκων ανέρχεται ως εδώ σε 227.840 νεκρούς επί συνόλου 2.420.659 μολύνσεων.

Αυστραλία

Τα περιοριστικά μέτρα στη Μελβούρνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν για άλλες επτά ημέρες, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πρόσφατη εμφάνιση εστιών μετάδοσης του νέου κορωνοϊού στην κοινότητα.

“Καταμετράμε μέχρι σήμερα 60 κρούσματα, επηρεάζονται πάνω από 350 τοποθεσίες και πρόκειται για μια παραλλαγή του ιού πολύ πιο μολυσματική, η οποία μεταδίδεται ταχύτερα από ό,τι είχαμε δει ως τώρα”, συνόψισε ο Τζέιμς Μερλίνο, ο μεταβατικός πολιτειακός πρωθυπουργός στη Βικτόρια.

Ναμίμπια

Η Ναμίμπια κατέγραψε χθες Τρίτη 24 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, αριθμό ο οποίος είναι ο υψηλότερος από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά της τον Μάρτιο του 2020, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Καλούμπι Σανγκούλα.

Σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, ο Δρ. Σανγκούλα τόνισε ότι το τραγικό ρεκόρ “πρέπει να αποτελέσει για όλους μας μήνυμα να είμαστε πιο προσεκτικοί” και διευκρίνισε ότι κανένας από τους ασθενείς που υπέκυψαν δεν είχε εμβολιαστεί.

Η Ναμίμπια έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 854 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 55.000 και πλέον επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Τουρκία

Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 7.112 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να αυξάνεται στους 5.256.516.

Παράλληλα, άλλοι 129 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στην Τουρκία να φθάνει τους 47.656 νεκρούς ως εδώ από την 11η Μαρτίου 2020, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση είναι 1.241. Αφότου άρχισε εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στην Τουρκία, τη 14η Ιανουαρίου, έχουν εμβολιαστεί 16,66 εκατομμύρια άνθρωποι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share