X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΟ λαός δεν αποδέχεται τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής, λέει ο...

Ο λαός δεν αποδέχεται τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής, λέει ο ΥΠΑΜ

Μισό αιώνα μετά το μαύρο καλοκαίρι του 1974 ο κυπριακός λαός δεν αποδέχεται, δεν συναινεί και αποδοκιμάζει τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας να αγωνιστεί για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξη του διαλόγου με στόχο την κατάληξη σε μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού.

«Ο λαός μας, μισό αιώνα μετά το μαύρο καλοκαίρι του 1974 δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την αβάσταχτη εσωτερική οδύνη, το θρήνο, τη θλίψη και το συγκλονισμό που έχει επιφέρει η προσφυγιά και η αναίτια απώλεια οικείων προσώπων», ανέφερε ο ΥΠΑΜ σε ομιλία του κατά την τέλεση του ετήσιου θρησκευτικού μνημόσυνου εις μνήμην των πεσόντων του 231 Τάγματος Πεζικού, χθες Κυριακή.

Ο λαός, τόνισε ο Μιχάλης Γιωργάλλας, «δεν αποδέχεται, δεν συναινεί και αποδοκιμάζει τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής».

«Οφείλουμε και είμαστε αποφασισμένοι, κυρίες και κύριοι, με ενότητα, ομοθυμία, πίστη και αποφασιστικότητα, διδασκόμενοι από το παρελθόν, να αγωνιστούμε για το παρόν, και να διεκδικήσουμε το μέλλον που αρμόζει για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές της Κύπρου», πρόσθεσε.

Όπως είπε, οφείλουμε και είμαστε αποφασισμένοι, κυρίες και κύριοι, με ενότητα, ομοθυμία, πίστη και αποφασιστικότητα, διδασκόμενοι από το παρελθόν, να αγωνιστούμε για το παρόν, και να διεκδικήσουμε το μέλλον που αρμόζει για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές της Κύπρου.

Ο κ. Γιωργάλλας τόνισε πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε ακούραστα για άρση του αδιεξόδου που έχει επέλθει στις συνομιλίες, για επανέναρξη του διαλόγου και για συμμετοχή σε μια ειλικρινή διαδικασία διαπραγμάτευσης και συμβιβασμού, με στόχο την κατάληξη σε μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση.

«Μια λύση, η οποία θα άρει την κατοχή, θα αποκαθιστά την ενότητα της πατρίδας μας και θα επιτρέπει στους Κυπρίους πολίτες να συμβιώνουν υπό καθεστώς ισοπολιτείας και ισονομίας», είπε, για προσθέσει πως «θα αγωνιστούμε άοκνα και ακούραστα, μέχρι που ο ποθητός ήλιος της ελευθερίας και της δικαιοσύνης να σελαγίζει επιτέλους στους ουρανούς της πολύπαθης πατρίδας μας».

«Το χρωστάμε στην πατρίδα μας, στους προγόνους μας, το χρωστάμε στον λαό μας, στα παιδιά μας. Το χρωστάμε στους ήρωές μας», είπε.

Σύμφωνα με τον ΥΠΑΜ, αποτελεί όμως, αδιαμφισβήτητη αλήθεια, ότι η τουρκική εισβολή που ακολούθησε το πραξικόπημα, βρήκε την οργάνωση και συνοχή των ενόπλων μας δυνάμεων σε δεινή κατάσταση και την ομοψυχία και το ηθικό του λαού μας βαθιά πληγωμένο.

«Ο Ιούλιος του 1974 αποτελεί για τον Κυπριακό Ελληνισμό ένα εφιαλτικό κομβικό σημείο, έναν μελανό σταθμό στην ιστορία και μια στιγμή ολέθριας και απύθμενης καταστροφής, τα αποτελέσματα της οποίας τα βιώνουμε μέχρι σήμερα», κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share