X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Λουκασένκο χλευάζει την Πολωνία για τα στρατεύματα Βάγκνερ κοντά στα σύνορα

Ο Λουκασένκο χλευάζει την Πολωνία για τα στρατεύματα Βάγκνερ κοντά στα σύνορα

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, χλεύασε την Τρίτη την Πολωνία για την παρουσία Ρώσων μισθοφόρων Βάγκνερ κοντά στα σύνορα της χώρας του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η Βαρσοβία πρέπει να τον ευχαριστήσει που τους κρατά υπό έλεγχο.

Ένας απροσδιόριστος αριθμός μαχητών Βάγκνερ, που οργάνωσαν μια σύντομη ανταρσία στη Ρωσία τον Ιούνιο, μετακόμισαν στη Λευκορωσία και άρχισαν να εκπαιδεύουν τον στρατό του Λουκασένκο, ωθώντας την Πολωνία να αρχίσει να μετακινεί περισσότερα από 1.000 δικά της στρατεύματα πιο κοντά στα σύνορα.

Ο Λουκασένκο, στενός σύμμαχος του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, αστειεύτηκε σε μια συνάντηση μαζί του τον περασμένο μήνα ότι ορισμένοι από τους μαχητές ήθελαν να εισέλθουν στην Πολωνία και να «πάνε ένα ταξίδι στη Βαρσοβία και στο Ρζέσοφ».

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta ανέφερε την Τρίτη ότι οι Πολωνοί «πρέπει να προσεύχονται να κρατάμε (τους μαχητές Βάγκνερ) και να τους φροντίζουμε. Οπότε δεν πρέπει να με κατηγορούν, πρέπει να λένε ευχαριστώ».

Το Ρζέσοφ είναι μια πόλη στη νοτιοανατολική Πολωνία κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Το Σάββατο, ο Πολωνός Πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι, είπε ότι μια ομάδα 100 μαχητών της Wagner κινήθηκε πιο κοντά στην πόλη Γκρόντνο της Λευκορωσίας κοντά στα πολωνικά σύνορα, περιγράφοντας την κατάσταση ως «ολοένα και πιο επικίνδυνη».

Ο Λουκασένκο, στα τελευταία σχόλιά του, εμφανίστηκε στην αρχή να το αρνείται αυτό και μετά αμέσως να ανασκευάζει. «Ξαφνικά, άκουσα πρόσφατα, ότι η Πολωνία τρελάθηκε όταν έμαθε ότι κάποιο απόσπασμα φέρεται να έρχεται εδώ, έως και 100 άτομα», είπε.

«Κανένα απόσπασμα 100 ατόμων από την ομάδα Βάγκνερ δεν μετακινήθηκε εδώ. Και αν το έκαναν, τότε μόνο για να μεταφέρουν τη στρατιωτική τους εμπειρία σε (λευκορωσικές) ταξιαρχίες συγκεντρωμένες στη Μπρεστ και στο Γκρόντνο», ανέφερε.

Ο Λουκασένκο βοήθησε τον Πούτιν στον πόλεμο της Ουκρανίας, αφήνοντάς τον να το εκτοξεύσει εν μέρει από το έδαφος της Λευκορωσίας και επιτρέποντας τη χρήση των βάσεών του για την εκπαίδευση των ρωσικών στρατευμάτων.

Δεν έχει δεσμεύσει τα δικά του στρατεύματα στον πόλεμο, αλλά είπε ότι θα ωφεληθούν από την εκπαίδευση της ομάδας Βάγκνερ, η οποία συμμετείχε σε μερικές από τις πιο σκληρές μάχες της σύγκρουσης. «Πρέπει να διδάξω τον στρατό μου, γιατί ένας στρατός που δεν πολεμά είναι μισός στρατός», είπε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share