X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΟ Μίλτος Τεντόγλου με 8,38m πέτυχε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες...

Ο Μίλτος Τεντόγλου με 8,38m πέτυχε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ο Μίλτος Τεντόγλου πέτυχε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο είναι 8,27 μ., με το άλμα στα 8,38 μέτρα, που πέτυχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών, το οποίο ολοκληρώθηκε στον Βόλο και ήταν και φέτος μια μεγάλη γιορτή για τον ελληνικό στίβο.

Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος αναδείχθηκε νικητής στους Άνδρες με 140,5 βαθμούς και άφησε πίσω του τον Ολυμπιακό με 117 και στην τρίτη τον ΑΣΣ Αλέξανδρο Μακεδονίας με 101. Στις γυναίκες, ο ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας ήταν ο σύλλογος που έφτασε στη νίκη με 85 και ακολούθησε ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με 81 και ο ΓΣ Ηλιούπολης και η Πυγμή Ευόσου με 73.

Ο Μίλτος Τεντόλου ήταν ο αθλητής που αναδείχθηκε κορυφαίος σύμφωνα και με τη βαθμολογία, χάρη στο άλμα του στα 8,38 μέτρα και παρέλαβε το βραβείο «Γιάννης Σταματόπουλος». Τη βράβευση την έκανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τη διοργάνωση. Τους αγώνες παρακολούθησε και ο Δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε αυτό που έπρεπε και με άλμα στα 8,38 μ. (0,4) αναδείχθηκε νικητής στο μήκος και το πρόσωπο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο Βόλο.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι αφού για άλλη μία φορά έκανε έναν σπουδαίο αγώνα, βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ κι έγινε ο τρίτος φέτος στον κόσμο – μόλις τέσσερα εκατοστά από την επίδοση του κορυφαίου.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο πέτυχε και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο είναι 8,27 μ. κι έγινε ο δεύτερος αθλητής του στίβου, μετά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που κλείνει θέση για τη διοργάνωση του Παρισιού.

Ο αθλητής ξεκίνησε με 8,10 μ., συνέχισε με 8,23 (0,5) ήταν άκυρος στο τρίτο, σημείωσε 8,26 μ. στο τέταρτο κι άφησε την πέμπτη για να κρατήσει το καλύτερο για το φινάλε.

Ο Τεντογλου όπως άλλωστε συνηθίζει τον τελευταίο χρόνο συγκέντρωσε χιλιάδες ανθρώπους πάνω από το σκάμμα του μήκους, κέρδισε το ρυθμικό χειροκρότημα των θεατών, ενώ στο τέλος χαιρέτισε τους μικρούς του φίλους που έσπευσαν να τον δουν από κοντά.

«Τα άλματα βγήκαν έτσι όπως τα ήθελα απλά μικρά τεχνικά θέματα μου στέρησαν μεγαλύτερη επίδοση. Πατούσα πίσω στα πρώτα άλματα και στο τελευταίο έμεινε το αριστερό μου πόδι κάτω και άφησα μεγάλο σημάδι. Ο στόχος μου ήταν κάπου στα 8,45 μέτρα. Κοντά ήμουν. Απλά δεν έκανα την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για φέτος για τέσσερα εκατοστά. Είναι οκ όμως», είπε.

Ο Νίκος Σταματονικόλος (ΓΣ Ηλιούπολης) ήταν δεύτερος με 7,86 μ. (0,7) κι έγινε ο έκτος άλτης φέτος στην Ευρώπη στην κατηγορία Κ23. Ο αθλητής του Παναγιώτη Μπαλταδούρο πέτυχε δύο φορές ρεκόρ, αφού στο δεύτερο άλμα του είχε πετύχει 7,82 μ,. (0,6). Ο 20χρονος έκανε τρία άλματα και αποχώρησε από τον αγώνα, αφού την Τρίτη ταξιδεύει για τη Φινλανδία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Ο Αλέξης Αργυρόπουλος ήταν τρίτος με 7,64 μ. (0,5) και μία ακόμη καλή παρουσία στο ενεργητικό του. Ο Χρήστος Χήτας (Πηγμή Ευόσμου) ήταν τέταρτος με 7,50 μ. και πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Παράλληλα πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη βρήκε την κατάλληλη χρονική στιγμή για να ξεπεράσει τα 4,61 μ. και να σημειώσει την καλύτερη φετινή της επίδοση.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4,41 μ., στη συνέχεια ξεπέρασε τα 4,51 μ. και όταν ο πήχης ανέβηκε στα 4,61 μ. χρειάστηκε να προσπαθήσει τρεις φορές στην τελευταία με επιτυχία. Στην συνέχεια η άλτρια του ΑΟ Φιλοθέης προσπάθησε να ξεπεράσει τα 4,73 μ., άλματα που έχασε στις λεπτομέρειες.

Τον καλύτερο αγώνα της σεζόν έκανε και η Ελένη Πόλακ. Η πρωταθλήτρια του ΑΟ Μεγάρων ήταν δεύτερη με άλμα στα 4,46 μ., ενώ στη συνέχεια είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,56 μέτρα.

Καλό αγώνα έκανε και η Νικόλ Κυριακοπούλου που βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ με 4,35 μέτρα.

Εξάλλου, την τέταρτη νίκη του σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα πέτυχε ο Μάριος Αναγνώστου. Ο πρωταθλητής της Αναγέννησης Λαμίας ήταν πρώτος στα 5.000 μ. τερματίζοντας σε 14.32.48, με τον Κώστα Σταμούλη (ΓΑΣ Αγρινίου) να ακολουθεί με 14.36.61 και τον Παναγιώτη Πετρουλάκη (ΕΑΣ Ιλισσός) να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο με 14.42.60.

Μια χαλαρή κούρσα έκανε η Μαρία Κάσσου στα 5.000 μ. καθώς την ερχόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει για το Έσπο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23. Η νεαρή πρωταθλήτρια του Παναξιακού πήρε την πρώτη θέση με 16.23.25 με την Μελίσσα Αναστασάκης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) να ακολουθεί με 16.45.31 και την Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου) να είναι στην τρίτη θέση με 16.49.54.

Στη σφυροβολία Γυναικών, η Σταματία Σκαρβέλη (ΓΣ Ελευθέριος) έφτασε στην πέμπτη της νίκη στη διοργάνωση κάνοντας έναν ακόμη καλό αγώνα. Η αθλήτρια ολοκλήρωσε με καλύτερη βολή στα 68,83 μ. στην έκτη της προσπάθεια κι έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η Σταυρούλα Κοσμίδου (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) λίγες ημέρες πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με καλύτερη βολή στα 61,49 μέτρα. Η αθλήτρια αναχωρεί την Τρίτη για το Έσπο, εκεί όπου με εφόδιο το φετινό της 66,16 μ. θα διεκδικήσει μια θέση στον τελικό.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στην έκτη της βολή η Ναταλία Μάγου (ΑΟ Ρόδου Σταματίου) με 56,95 μ. και ακολούθησαν η Κατερίνα Βαμβουκάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 56,95 μ. και η Αφροδίτη Τζατζιμάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 56,75 μέτρα.

Ο Ιάσονας Θανόπουλος (ΟΣΦΠ) ήταν νικητής στη δισκοβολία των Ανδρών με βολή στα 56,19 μ. από την έκτη του προσπάθεια. Ο αθλητής έφτασε στις έξι νίκες στη διοργάνωση όσες έχει και ο Γιώργος Τρέμος. Ο Δημήτρης Παυλίδης (ΑΙΑΣ Κιλκίς) ήταν δεύτερος με 55,26 μ. στον τελευταίο του αγώνα πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Η τριάδα έκλεισε με τον Αρτέμιο Αδαμάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 52.56.

Πολύ καλός αγώνας έγινε στο μήκος των γυναικών με τις Κορένεβα και Χαϊτίδου να δίνουν μάχη για την πρώτη θέση. Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε τελικά η Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς) με 6,43 μ. (0,8) επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Η Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς) κατάφερε έτσι να κάνει το νταμπλ και μετά το τριπλούν να επικρατήσει και στο μήκος των γυναικών.

Η Χαϊτίδου (ΠΑΟΚ) έκανε καλή εμφάνιση, αφού εκτός από το 6,37 μ. είχε και στα 6,31 μ., ενώ έκλεισε με 6,25 μέτρα. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Μαρία Στεφανοπούλου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 6,15 μ. (0,9).

Για τέταρτη διαδοχική χρονιά η νίκη στα 400 μ. εμπ. πήγε στη Δήμητρα Γναφάκη (ΠΑΟ). Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Ολυμπία Καραγιάννη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 59.88 και το χάλκινο πήγε στην Ελευθερία Μοναστηριώτη (Νεάπολη Χαλκίδας) με 61.36.

Στα 400 μ. των Ανδρών ο Δημήτρης Λεβαντίνος (ΠΑΟ) νίκησε με 51.33 και άφησε πίσω του τον Κουτράκο με 51.67. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Χαρατσίδης με 51.97, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ. Ο αθλητής την ερχόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Κ23.

Η Άρτεμις Αναστασίου κατάφερε να κάνει το πρώτο νταμπλ της καριέρας της και μετά τα 100 μ. να επικρατήσει και στα 200 μ. με 23.40.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) τερμάτισε σε 23.56 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Ένα ακόμη μετάλλιο κατέκτησε η Δήμητρα Τσουκαλά (Πρωταθλητών Κομοτηνής) που ήταν τρίτη με 23.61 και νέο ατομικό ρεκόρ.

Στα 200 μ. των Ανδρών ο αθλητής της κατηγορίας Κ20 Γεράσιμος Καμπίτσης (ΣΑΚΑ) ήταν νικητής 21.47 (-1,1) και πέτυχε ατομικό ρεκόρ. Ο αθλητής προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Δεύτερος ήταν ο Γεράσιμος Καλογεράκης (ΟΦΗ) με 21.75 και τρίτος ο Γιάννης Κόκκινος (ΟΦΗ) με 21.91.

Ο Ανδρέας Μίτα (Ζευς Πρέβεζας) έκανε τον καλύτερο αγώνα της ζωής του στο ύψος των Ανδρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Βόλου, αφού ξεπέρασε τα 2,19 μέτρα και παράλληλα έγινε ο δεύτερος αθλητής για φέτος στην Ευρώπη στην κατηγορία Κ20. Μοιράστηκε την πρώτη θέση με τον Αντώνη Μέρλο (ΠΑΟΚ), αφού αποφάσισαν να μην ολοκληρώσουν τον αγώνα μπαράζ. Ο Μίτα είχε ατομικό ρεκόρ 2,17 μ., ενώ πλέον έχει κάθε λόγο να σκέφτεται τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Τρίτος στο ύψος ήταν ο Γιάννης Βαρβιάς (ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής) με 2,00 μέτρα.

Ο Γιάννης Κυριαζής επέστρεψε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με βολή στα 79,61 μ. σημειώνοντας μια ακόμη καλή παρουσία στη σεζόν, ενώ πέτυχε την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση.

Ο Κώστας Μυλωνάς (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ήταν δεύτερος με 69,08 μ. και στην τρίτη θέση ακολούθησε ο Αλέξανδρος Γρηγοριάδης (ΣΚΑ Δράμας) που ανήκει στην κατηγορία Κ20 με βολή στα 67,90 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ. Ο Γρηγοριάδης πέτυχε για μία ακόμη φορά φέτος επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20.

Η Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) πέτυχε την πρώτη της νίκη στα 800 μ. σε Πανελλήνιο ανοιχτού και κατέκτησε συνολικά το έβδομο χρυσό της μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού έχει 5 χρυσά στα 200 μ. κι ένα στα 100 μέτρα, ενώ έχει κι ένα χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα. Η αθλήτρια τερμάτισε σε 2.05.63.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Εμμανουέλα Πλάκα (ΑΣ Σαλαμίνας) με 2.11.70 και στην τρίτη η Άλκιστις Γκιβιζίνη (ΑΣ Βεργίνα) με 2.13.91.

Ο Χάρης Ξενιδάκης (ΑΟ Σητειακός) πήρε τη νίκη στα 800 μ. καθώς πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού με το χρονόμετρο να σταματά στα 1.49.16. Ο Γιώργος Ματζαρίδης (ΑΣ Ν. Ορεστιάδας) ήταν αυτός που ακολούθησε με 1.49.74 και το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Γιώργος Μαθιόπουλος (ΓΣ Γλυφάδας) με 1.50.99 και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ.

Η Μαρία Μαγκούλια πήρε τη νίκη στη σφαιροβολία των γυναικών. Η αθλήτρια της Ένωσης Καζώνης-Κάλυμνος 2000 είχε καλύτερη βολή στα 15,50 μ. βελτιώνοντας τη φετινή της επίδοση, με την επταθλήτρια Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος) να ακολουθεί με 15,02 μέτρα. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Μαρία Ανδρεάδη (ΓΣ Κερατσινίου) με 14,44 μέτρα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share