X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟ πέλεκυς θα είναι αμείλικτος για όσους με δόλο βάζουν φωτιές, είπε...

Ο πέλεκυς θα είναι αμείλικτος για όσους με δόλο βάζουν φωτιές, είπε ο Μητσοτάκης

Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος απέναντι σε αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να ξεφύγουν, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και φυσικά καταστρέφοντας τον πολύτιμο δασικό μας πλούτο, ανέφερε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες κατά τη σύντομη συνομιλία του με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η κλιματική κρίση μπορεί να είναι πραγματικότητα αλλά δεν μπορεί να είναι και ένα άλλοθι. Οφείλει η χώρα μας να κάνει ακόμα περισσότερα βήματα από αυτά που ενδεχομένως είχε σχεδιάσει προκειμένου να είναι έτοιμη να μετριάσει όσο είναι εφικτό τις επιπτώσεις από μια πραγματικότητα, την οποία ήδη την αισθανόμαστε όλοι μας και η οποία μπορεί να έχει δραματικές επιπτώσεις σε πολύ διαφορετικούς τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής».

Προσέθεσε ότι «η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αναπροσαρμόσει τον σχεδιασμό της για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση. Και στη διάρκεια των πρόσφατων πυρκαγιών, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει το κράτος ότι ήταν απόν. Υπήρχαν πυροσβέστες και εναέρια μέσα. Αλλά είναι βέβαιο ότι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και να μάθουμε από τους καλύτερους και διαρκώς να βελτιωνόμαστε και να μην αρκεστούμε στην πρόοδο που έχουμε πετύχει».

Όπως τόνισε, «αυτή είναι η υποχρέωση που έχουμε αναλάβει από τον ελληνικό λαό», ενώ σημείωσε ότι «έχουμε πια και αυτοτελές υπουργείο, αλλά και σημαντικούς χρηματοδοτικούς πόρους, οι οποίοι μπορούν να κατευθυνθούν σε αυτή την προσπάθεια».

«Δεν αναφέρομαι μόνο στην ενίσχυση των μέσων κατάσβεσης, όπου έχουν ήδη δρομολογηθεί οι σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες, αλλά πρέπει να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στις προληπτικές δράσεις, στο τι κάνουμε ουσιαστικά τον χειμώνα με τα δάση μας», είπε, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα εκτός αντιπυρικής περιόδου.

Μνημονεύοντας όσους έχασαν τη ζωή τους «επιτελώντας μια εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή», ο Έλληνας Πρωθυπουργός ευχαρίστησε «όσες και όσους εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη στα μέτωπα των πυρκαγιών, την πυροσβεστική, τις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία, το λιμενικό, που τόσο πολύ βοήθησαν ώστε να γίνουν πολύ μεγάλες εκκενώσεις με τρόπο οργανωμένο, χωρίς να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή», ενώ απηύθυνε ξεχωριστό «ευχαριστώ» στους εθελοντές, για τους οποίους είπε ότι «ειδικά στη Ρόδο έδειξαν μία εντυπωσιακή αυταπάρνηση».

«Είναι χρέος του κράτους ειδικά αυτές τις υγιείς εθελοντικές δυνάμεις της κοινωνίας, να τις κινητοποιήσει και να τις οργανώσει με ακόμη πιο αποτελεσματικό τρόπο έτσι ώστε να κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο δυνατό απέναντι σε ένα φυσικό φαινόμενο που θα μας συνοδεύει για πάρα πολλά χρόνια», συμπλήρωσε σχετικά.

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «οι φωτιές μπαίνουν κατά κανόνα από ανθρώπινο χέρι» διευκρινίζοντας ότι «αν πρόκειται για αμέλεια είναι ασυγχώρητη» και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες της κοινής λογικής.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι «αν πρόκειται για δόλο πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος απέναντι σε αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να ξεφύγουν, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και φυσικά καταστρέφοντας τον πολύτιμο δασικό μας πλούτο».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share