X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΟ ΠΟΥ θα ξαναρχίσει την αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, τι...

Ο ΠΟΥ θα ξαναρχίσει την αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, τι επικρατεί διεθνώς

Ο ΠΟΥ θα ξαναρχίσει σύντομα την αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, ενώ ο Λίβανος θα λάβει 500.000 δόσεις από τη Γαλλία, ακόμη 1 εκατομμύριο κατόπιν συμφωνίας με την Παγκόσμια Τράπεζα και ο Παναμάς αγοράζει επιπλέον 3 εκατ. δόσεις του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται να καταγράφονται διεθνώς κρούσματα του νέου κορωνοϊού, καθώς και θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 .

ΠΟΥ
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένεται σύντομα να επανεκκινήσει την αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου κατά της Covid-19, του Sputnik V, διαβεβαίωσε σήμερα μία αξιωματούχος του ΠΟΥ, ενώ οι συζητήσεις με τη Μόσχα “βρίσκονται στα πρόθυρα επίλυσης”.

Μέχρι σήμερα, ο ΠΟΥ έχει εγκρίνει έναν μικρό αριθμό εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Pfizer/BioNTech, της Moderna, της Sinovac και της Sinopharm καθώς και αρκετές εκδόσεις αυτών που αναπτύχθηκαν από την AstraZeneca.

“Το Sputnik V ξεκίνησε τη διαδικασία (σ.σ. έγκρισης) με τον ΠΟΥ νωρίτερα φέτος και η διαδικασία διεκόπη λόγω ελλιπών νομικών διαδικασιών”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η δρ Μαριάντζελα Σιμάο, υποδιευθύντρια του ΠΟΥ, υπεύθυνη για την πρόσβαση σε φάρμακα και σε προϊόντα υγείας.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποιες ήταν αυτές οι διαδικασίες.

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι οι συζητήσεις με τη ρωσική κυβέρνηση για αυτό το θέμα είναι κοντά στο να επιλυθούν”, τόνισε η Σιμάο.

Η Ρωσία είναι ένα από τα κράτη στον κόσμο όπου η πανδημία έχει στοιχίσει τις περισσότερες ζωές.

Ο πληθυσμός είναι ιδιαίτερα καχύποπτος απέναντι στα εμβόλια που παράγονται στη Ρωσία και τα οποία έχει προωθήσει επανειλημμένα το Κρεμλίνο, ιδιαίτερα το Sputnik V, το οποίο ξεκίνησε να χορηγείται ακόμη πριν από την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών.

Ενώ οι μελέτες φαίνεται να επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητά του, ούτε ο ΠΟΥ ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση το έχουν ακόμη εγκρίνει.

Λίβανος
Ο Υπουργός Υγείας του Λιβάνου, ο Φίρας Αμπιάντ, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι η χώρα αναμένει τουλάχιστον ενάμισι εκατομμύριο δόσεις εμβολίων για την COVID-19, ώστε να επιταχυνθεί η εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού και να αποτραπεί ο κίνδυνος εκδήλωσης νέου κύματος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού τη χειμερινή περίοδο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την επιδημιολογική κατάσταση ο κ. Αμπιάντ διευκρίνισε ότι η Γαλλία θα δωρίσει στη χώρα 500.000 δόσεις του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech, καθώς και ότι η Βηρυτός έκλεισε συμφωνία με την Παγκόσμια Τράπεζα για την αγορά άλλου ενός εκατομμυρίου δόσεων.

Παρότι ο κ. Αμπιάντ έκανε λόγο περί βελτιωμένης εικόνας σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, επέμεινε στο ότι ο εμβολιασμός πρέπει να ενταθεί.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν χθες, μόλις το 26,7% του πληθυσμού του Λιβάνου έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Ως χθες, ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα, η οποία παραμένει βυθισμένη στην πιο βαθιά οικονομικοπολιτική κρίση της ιστορίας της, είχε φθάσει τους 8.375 θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 επί συνόλου 628.241 επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Παναμάς
Η Κυβέρνηση του Παναμά ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι προχωρά στην αγορά επιπλέον 3 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech για την COVID-19, στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου ανοσοποίησης για το 2022.

Η παραγγελία αυτή -το τίμημα θα φθάσει τα 45 εκατ. δολάρια- θα αυξήσει τον αριθμό των δόσεων του σκευάσματος της κοινοπραξίας που έχει αγοράσει το κράτος της κεντρικής Αμερικής στα 10 εκατομμύρια.

Οι παναμαϊκές υγειονομικές αρχές σκοπεύουν να προσφέρουν τρίτη, αναμνηστική δόση των εμβολίων στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού – πολίτες ηλικίας άνω των 55 ετών, ανοσοκατεσταλμένους και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το κράτος των περίπου 4,2 εκατ. κατοίκων σκοπεύει επίσης να προσφέρει εμβόλια σε τουρίστες.

Βρετανία
Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 40.701 κρούσματα του SARS-CoV-2, τα περισσότερα τον τελευταίο μήνα, ενώ υπέκυψαν 143 ασθενείς με την COVID-19.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται σε 137.417 νεκρούς επί συνόλου 8.046.390 καταγεγραμμένων μολύνσεων.

Ο απολογισμός των θυμάτων περιλαμβάνει μόνο πρόσωπα τα οποία απεβίωσαν μέσα σε χρονικό διάστημα 28 ημερών αφότου διαγνώστηκε πως είχαν μολυνθεί από τον ιό.

Στα νοσοκομεία της Βρετανίας νοσηλεύονταν χθες 6.817 ασθενείς με την COVID-19.

Ιράν
Το υπουργείο Υγείας του Ιράν ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 233 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 11.625 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ισλαμική Δημοκρατία έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο από την εκδήλωσή της στην ιρανική επικράτεια τον Φεβρουάριο του 2020 τους 122.012 νεκρούς επί συνόλου 5.674.083 μολύνσεων.

Σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων του Ιράν νοσηλεύονται 5.549 ασθενείς με την COVID-19.

Ιταλία
Το ιταλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 41 ασθενείς με την COVID-19, έναντι 39 την προηγουμένη, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 μειώθηκε στα 2.938, έναντι 3.235 μία ημέρα νωρίτερα, επί συνόλου 297.356 τεστ.

Με 131.198 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού αφότου εκδηλώθηκε στην επικράτειά της τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι χθες, η Ιταλία των 60 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει επίσημα μέχρι τώρα τον δεύτερο βαρύτερο επίσημο απολογισμό θυμάτων στην Ευρώπη, μετά τη Βρετανία, και τον ένατο βαρύτερο παγκοσμίως.

Έχουν διαγνωστεί 4,69 εκατομμύρια μολύνσεις.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με την COVID-19 – εξαιρουμένων όσων βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) – μειώθηκε στους 2.824 χθες, έναντι 2.872 μία ημέρα νωρίτερα.

Στο μεταξύ, η Κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ενέκρινε τη χαλάρωση των μέτρων προστασίας για τους χώρους του πολιτισμού, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα κέντρα διασκέδασης.

Βραζιλία
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 451 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 15.591 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Με 599.810 νεκρούς αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά του, το μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής, το οποίο μετρά 212 εκατομμύρια κατοίκους, καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων παγκοσμίως σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ (πάνω από 709.000 νεκροί).

Γερμανία
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 10.429 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 4.293.807, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι 86 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα στους 94.113 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μεξικό
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 514 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 7.613 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Το Μεξικό καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, με 281.121 νεκρούς, ενώ τα καταγεγραμμένα κρούσματα έχουν φθάσει τα 3.707.234, κατά τα δεδομένα του υπουργείου, που όμως στελέχη του αναγνωρίζουν ότι είναι πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Μαλαισία
Το υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις 24 ώρες ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη υπέκυψαν 132 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 9.890 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Ασίας, που μετρά 33 εκατ. κατοίκους, ξεπέρασε τους 27.000 νεκρούς -ανέρχεται πλέον στους 27.113- επί συνόλου 2.313.727 μολύνσεων.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 129.049. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων της Μαλαισίας νοσηλεύονται 827 ασθενείς με την COVID-19, οι 445 εξ αυτών διασωληνωμένοι.

Ισραήλ
Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.369 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 12 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα έφθασε τους 7.867 νεκρούς επί συνόλου 1.300.126 μολύνσεων ως αυτό το στάδιο, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 33.044. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε στους 475 (-12 σε 24 ώρες).

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share