Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο. Σήμερα το πρωί θα συμμετέχει, εξάλλου, στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν κατά τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι η κατάσταση στην Ουκρανία, το Μεταναστευτικό, η Οικονομία, οι Εξωτερικές Σχέσεις της ΕΕ, η Άμυνα και η Ασφάλεια.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου, οι αρχηγοί κρατών ή Κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετέχει στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σήμερα το πρωί, πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στη συνάντηση θα συμμετέχει και η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε λάβει πρόσκληση και από την ομάδα  Renew (Φιλελεύθεροι) στην οποία ανήκει και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, και της οποίας η συνάντηση πραγματοποιείται την ίδια ώρα.

Τη συνάντηση του ΕΛΚ, που πραγματοποιείται για σκοπούς συντονισμού πριν τη συνάντηση των 27 αρχηγών των κρατών μελών, φιλοξενεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, και σε αυτήν θα συμμετέχουν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στις Βρυξέλλες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Μαριλένα Ραουνά.

Πηγή:ΚΥΠΕ