X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΟ ΣΥ.Μ.Ε.Α χαιρετίζει τη σύσταση του Διοικητή της ΚΤ για αναδιαρθρώσεις και...

Ο ΣΥ.Μ.Ε.Α χαιρετίζει τη σύσταση του Διοικητή της ΚΤ για αναδιαρθρώσεις και διαφάνεια

Ο Συνασπισμός Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτεργοδοτούμενων (ΣΥ.Μ.Ε.Α) με ανακοίνωση του,εκφράζει την ικανοποίηση του για τις θέσεις που περιλαμβάνει ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, στην επιστολή του ημερομηνίας 30/9/2021 προς τις τράπεζες (ΑΠΙ) και τις Εταιρείες Εξαγοράς Πιστώσεων (ΕΕΠ) με κεντρικό θέμα τις αναδιαρθρώσεις και τη διαφάνεια.

Σημειώνει ότι η επιστολή αυτή βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση. «Συμφωνούμε ότι η επίτευξη έγκαιρων και βιώσιμων αναδιαρθρώσεων, καθώς και η επαναφορά των βιώσιμων επιχειρήσεων και νοικοκυριών σε ομαλή δραστηριότητα αποβαίνουν σε όφελος της οικονομίας και της χρηματοοικονομικής σταθερότητας», αναφέρεται.

Για να γίνει όμως αυτό, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι απαραίτητο να δίνεται ολοκληρωμένη πληροφόρηση προς τους Δανειολήπτες με σκοπό την αποτελεσματική, δίκαιη και συνάμα εποικοδομητική διαπραγμάτευση που να οδηγεί σε δίκαιες και βιώσιμες αναδιαρθρώσεις δανείων. Η επιλογή των εκποιήσεων πρέπει να αποφεύγεται.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό, προστίθεται, οι τράπεζες να εφαρμόζουν πρακτικές διαφάνειας με την έγκαιρη, πλήρη και ακριβή ενημέρωση των δανειοληπτών.

Ο ΣΥ.Μ.Ε.Α χαιρετίζει το γεγονός ότι ο Διοικητής καλεί τις τράπεζες να εφαρμόζουν την Οδηγία Περί Διαχείρισης Καθυστερήσεων και τον Κώδικα Συμπεριφοράς του 2015.

Καλεί, επίσης, τις Τράπεζες και τις Εταιρείες Εξαγοράς Πιστώσεων να συμμορφωθούν στη σύσταση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share