X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι επτά προτάσεις της κυβέρνησης για «δίχτυ προστασίας» ευάλωτων δανειοληπτών

Οι επτά προτάσεις της κυβέρνησης για «δίχτυ προστασίας» ευάλωτων δανειοληπτών

Το σημαντικό είναι να πειστούμε όλοι ποιο είναι το ευρύτερο καλό και να δημιουργηθεί ένα κανάλι που να αντιμετωπίζει το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, διαμήνυσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός λίγες ώρες προτού η Βουλή λάβει αποφάσεις για το θέμα των εκποιήσεων.

Σε δηλώσεις στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους του οικονομικού ρεπορτάζ, για το θέμα των εκποιήσεων, ο κ. Κεραυνός είπε πως το κυβερνητικό πακέτο απεστάλη χθες στη Βουλή μέσω της Προέδρου του σώματος.

«Είναι ένα πακέτο», είπε, «το οποίο πιστεύουμε ότι υπό τις περιστάσεις και τα δεδομένα τα οποία έχουν διαμορφωθεί σε αυτό τον τόπο, θα εξυπηρετήσει όχι μόνο την οικονομία και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, αλλά θα διασφαλίσει και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα και τη δίκαιη μεταχείριση των δανειοληπτών, οι οποίοι θεωρούνται με τα σημερινά δεδομένα ευάλωτοι, με την έννοια ότι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος με τη στάση των συμπολιτευόμενων κομμάτων σε σχέση με το κυβερνητικό πακέτο αλλά και της πρότασης νόμου που συνυπογράφουν με το ΑΚΕΛ, ο ΥΠΟΙΚ απάντησε ότι δεν είναι θέμα αν ο ίδιος είναι ευχαριστημένος ή όχι.

«Εγώ αναγνωρίζω και λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη τις θέσεις όλων. Το σημαντικό είναι να πειστούμε όλοι ποιο είναι το ευρύτερο καλό και να υπάρχει σύγκλιση απόψεων για να δημιουργηθεί ένας δρόμος επιτέλους, ένα κανάλι, να αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα με τα ΜΕΔ, τα οποία ταλαιπωρούν τον τόπο μας εδώ και δέκα χρόνια τουλάχιστον», υπογράμμισε.

Ο κ. Κεραυνός απέρριψε αιτιάσεις ότι το πακέτο απεστάλη μερικές ώρες πριν τη συνεδρία της Ολομέλειας, λέγοντας πως οι διαβουλεύσεις διεξάγονται εδώ και καιρό και ότι τα ζητήματα είναι σε αδρές γραμμές σωστά και σημείωσε ότι υπάρχουν θέματα που δεν εξαρτώνται αποκλειστικά από την κυβέρνηση, αφού χρειάζονται εγκρίσεις και από ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κεραυνός απέφυγε να απαντήσει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα σε περίπτωση που εγκριθεί η πρόταση νόμου που επιτρέπει οριζόντια το δικαίωμα προσφυγής για αναστολή της διαδικασίας εκποίησης.

«Ανάλογα με το τι θα προκύψει, η Κυβέρνηση θα το μελετήσει με κάθε σοβαρότητα και θα βρούμε τρόπους πάλι ανταλλάσσοντας απόψεις με όλους τους εμπλεκόμενους και να βρούμε διεξόδους… οι οποίες να είναι οι καλύτερες για τον τόπο μας», κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share