X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΟι χώρες της Λ. Αμερικής πλήττονται περισσότερο απο το τρίτο κύμα κορωνοϊού

Οι χώρες της Λ. Αμερικής πλήττονται περισσότερο απο το τρίτο κύμα κορωνοϊού

Τα περισσότερα νέα περιστατικά κορωνοϊού καταγράφονται στις χώρες της Λατινιτικής Αμερικής όπου το τρίτο κύμα είναι σφοδρό και η διαδικασία ανοσοποίησης του πληθυσμού προχωράει ανομοιόμορφα. Μονό 3 κρούσματα καταγράφηκαν στο Ισραήλ.Μαραθώνιος εμβολιασμού στο Λίβανο. Αύξηση ρεκόρ κρουσμάτων στην Κούβα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 549 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.715.518, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας. Παράλληλα, άλλοι 10 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στους 89.844 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΙΣΡΑΗΛ

Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση έπεσε στους 30, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει φθάσει ο αριθμός τους τον τελευταίο χρόνο και πλέον, από την 8η Ιουνίου 2020, όταν βρισκόταν επίσης στους 30. Είχε φθάσει στο ζενίθ του την 26η Ιανουαρίου, όταν οι ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία ήταν 1.181.

Συνολικά, στα νοσοκομεία βρίσκονται 55 ασθενείς. Ακόμη, το υπουργείο ενημέρωσε πως τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν τρία νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τα 839.664. Ο θάνατος άλλων δύο ασθενών με την COVID-19 αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 6.430 νεκρούς μέχρι εδώ. Ο αριθμός των επιλεγομένων ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στα 206. Σχεδόν οι έξι πολίτες στους δέκα (5,48 εκατ. άνθρωποι, το 58,8% του πληθυσμού) έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως για την COVID-19 ως εδώ στο Ισραήλ. Σήμερα αίρεται η απαγόρευση των ταξιδιών στην Τουρκία, στην Αιθιοπία και στην Ουκρανία, μετά την πρόσφατη μείωση των κρουσμάτων σε αυτές τις τρεις χώρες. Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση των ταξιδιών στην Ινδία, στη Νότια Αφρική, στο Μεξικό, στη Βραζιλία, στη Ρωσία και στην Αργεντινή. Οι πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι του Ισραήλ είναι υποχρεωμένοι να εξασφαλίζουν ειδική άδεια από αρμόδια επιτροπή προκειμένου να τους επιτρέπεται να μεταβούν στα κράτη αυτά.

ΛΙΒΑΝΟΣ

Οι αρχές του Λιβάνου ανακοίνωσαν ότι πάνω από 40.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν για την COVID-19 στο πλαίσιο “μαραθωνίου” ανοσοποίησης που οργάνωσε το Σάββατο και την Κυριακή το υπουργείο Υγείας της χώρας σε κρίση. Συνολικά, 41.785 πολίτες ηλικίας 55 ετών και άνω έλαβαν μια δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε περίπου 50 κέντρα σε όλη τη χώρα, όπου μπορούσαν να προσέρχονται χωρίς ραντεβού, διευκρίνισε το υπουργείο.

Ο Λίβανος, βυθισμένος στη χειρότερη οικονομική κρίση που έχει αντιμετωπίσει μετά τον εμφύλιο πόλεμο (1975-1990), έχει καταγράψει μέχρι εδώ επισήμως πάνω από 7.700 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 542.000 και πλέον κρουσμάτων του SARS-CoV-2. Στην χώρα των περίπου έξι εκατομμυρίων κατοίκων έχει χορηγηθεί τουλάχιστον μία δόση εμβολίου σε πάνω από 927.000 ανθρώπους.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.012 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να αυξάνεται στους 5.330.447. Παράλληλα, ακόμη 53 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στην Τουρκία να φθάνει τους 48.721 νεκρούς ως εδώ από την 11η Μαρτίου 2020, κατά τα επίσημα δεδομένα. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση είναι 952. Αφότου άρχισε εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στην Τουρκία, τη 14η Ιανουαρίου, έχουν εμβολιαστεί κάπου 20,02 εκατομμύρια άνθρωποι.

ΙΝΔΙΑ

Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 3.921 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν 70.421 κρούσματα του SARS-CoV-2. Αυτός είναι ο χαμηλότερος αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώνεται από την 31η Μαρτίου. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο τεράστιο κράτος της Ασίας ανέρχεται μέχρι εδώ σε 374.305 νεκρούς επί συνόλου 29,51 εκατομμυρίων μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, που όμως ειδικοί θεωρούν πολύ υποτιμημένα.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 1.129 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 37.948 κρούσματα του SARS-CoV-2. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής μέχρι εδώ έχει φθάσει τους 487.401 νεκρούς επί συνόλου 17,4 εκατομμυρίων μολύνσεων. Η Βραζιλία οδεύει να ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο νεκρούς μέσα στον μήνα, την ώρα που ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να χτυπήσει τρίτο, ακόμα φονικότερο, κύμα της πανδημίας.

ΧΙΛΗ

Το Υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 7.529 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν ακόμη 128 ασθενείς με την COVID-19. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έφθασε ως εδώ τους 30.707 νεκρούς επί συνόλου 1.476.473 μολύνσεων από τον Μάρτιο του 2020, όταν εκδηλώθηκε στην επικράτεια του κράτους της Λατινικής Αμερικής. Ο Υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις επισήμανε χθες στους δημοσιογράφους ότι ο δείκτης θετικότητας των τεστ αυξήθηκε στο 8,32%, ενώ στη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο – στην οποία τέθηκε την προηγουμένη σε ισχύ το 3ο lockdown από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης – φθάνει το 9%. Παρά την αξιοσημείωτη πρόοδο της εκστρατείας ανοσοποίησης στη Χιλή των 19 εκατ. κατοίκων, όπου έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων τους για την COVID-19 11,3 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων 8,8 εκατ. έχουν λάβει και τις δύο, η χώρα παραμένει αντιμέτωπη με νέο κύμα μολύνσεων.

ΠΕΡΟΥ

Το Περού, χώρα που πλήττεται σκληρά από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, ξεπέρασε χθες Κυριακή τα 2 εκατομμύρια κρούσματα του SARS-CoV-2, τραγικό ορόσημο που πέρασε σχεδόν απαρατήρητο στη χώρα των Άνδεων, που αδημονεί να μάθει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της περασμένης εβδομάδας. Συνολικά 2.001.059 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό και 188.443 ασθενείς με την COVID-19 έχουν υποκύψει, σύμφωνα με τα δεδομένα που ανακοίνωσε χθες το περουβιανό υπουργείο Υγείας.

Εξάλλου 10.711 άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, οι 2.548 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Το Περού είναι η χώρα που καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη θνητότητας στον κόσμο, θρηνεί δηλαδή τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών σε σύγκριση με τον πληθυσμό του (33 εκατ. κάτοικοι). Οι περουβιανές αρχές αναθεώρησαν την 31η Μαΐου τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της COVID-19, αυξάνοντάς τον από τους 69.000 στους 180.000, ακολουθώντας τις συστάσεις τεχνικού συμβουλίου που σχηματίστηκε τον Απρίλιο και συγκροτείται από περουβιανούς ειδικούς και στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

ΚΟΥΒΑ

Το Υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 12 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.470 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στη νήσο της Καραϊβικής. Ο απολογισμός των θυμάτων της υγειονομικής κρίσης ως εδώ έχει φθάσει τους 1.087 νεκρούς επί συνόλου 157.708 μολύνσεων. Για μια ημέρα “με πολύ δυσμενή στοιχεία” έκανε λόγο ο Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, αποδίδοντας την αύξηση-ρεκόρ των κρουσμάτων στο ότι δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Η μαζική ανοσοποίηση του πληθυσμού με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια τα οποία έχουν αναπτυχθεί εγχωρίως -τα Soberana 2 και Abdala-, που άρχισε τη 12η Μαΐου σε επτά δήμους της Αβάνας, επεκτείνεται σήμερα Δευτέρα σε όλη την πρωτεύουσα. Σκοπός είναι ολόκληρος ο πληθυσμός της (2,2 εκατ.) να έχει ανοσοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου. Η εκστρατεία βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη στις επαρχίες Πινάρ δελ Ρίο, Ματάνσας, Σαντιάγο ντε Κούμπα (ανατολικά) και στην περιοχή Ασλα δε Χουβεντούδ. Έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση 1,9 εκατ. πολίτες. Επίσης σήμερα ξεκινούν κλινικές δοκιμές σε παιδιά και εφήβους του Soberana 2 και του Soberana Plus, σύμφωνα με την εφημερίδα Granma.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share