X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΟι κυρώσεις θα είναι σκληρές για τη Λευκορωσία, είπε ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Οι κυρώσεις θα είναι σκληρές για τη Λευκορωσία, είπε ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Την απόλυτη καταδίκη της Ελλάδας αλλά και την πεποίθηση ότι η Ευρώπη θα προβεί σε σκληρά μέτρα απέναντι στη Λευκορωσία, εξέφρασε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σχολιάζοντας το περιστατικό με τη πτήση από την Αθήνα σε Βίλνιους και την υποχρεωτική προσγείωση του αεροσκάφους στο Μινσκ προκειμένου να συλληφθεί ο δημοσιογράφος, Ρομάν Προτάσεβιτς.

Μιλώντας στο Open και απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το αν η Αθήνα προβληματίζεται από την παρουσία πρακτόρων που φαίνεται να ενήργησαν προκειμένου να οδηγηθεί στη σύλληψη ο Προτάσεβιτς, ο κ. Βαρβιτσιώτης απάντησε: «Μας προβληματίζει το γεγονός ότι όλο αυτό ξεκίνησε από την Αθήνα. Το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης πρέπει να κάνει μια πολύ σοβαρή έρευνα σχετικά με το ποιοι είναι αυτοί που δρουν στην Ελλάδα και παρέχουν τέτοιες πληροφορίες. Παρακολουθούσαν την αποστολή της κ. Τιχανόφσκαγια στην Αθήνα και τον δημοσιογράφο».

«Μας προβληματίζει έντονα και όχι μόνο εμάς. Υπάρχει ευρύτερος προβληματισμός. Θα διερευνηθεί. Σήμερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητηθούν οι σχέσεις ΕΕ – Μινσκ και νομίζω θα οδηγήσει σε πάρα πολύ σκληρά μέτρα απέναντι στην κυβέρνηση της Λευκορωσίας» κατέληξε ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share