X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟλονύκτια μάχη με τις φλόγες σε Αττική, Εύβοια και Ηλεία

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες σε Αττική, Εύβοια και Ηλεία

Ολονύκτια μάχη έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία και Μεσσηνία, όπου μαίνονται τα πύρινα μέτωπα.

Όσον αφορά το μέτωπο της Αττικής, αργά το βράδυ της Πέμπτης δόθηκε εντολή εκκένωσης στις περιοχές Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Άγιος Στέφανος, Πευκόφυτο, καθώς και στον οικισμό Ποντίων. Χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων έχουν καεί στις περιοχές της Δροσοπηγής, του Κρυονερίου, του Τατοΐου και των Αφιδνών, οι οποίες είχαν επίσης εκκενωθεί εγκαίρως από τους κατοίκους.

Συνολικά, από την έναρξη της πυρκαγιάς στην Αττική απεγκλωβίστηκαν από τις Αρχές 373 άτομα στις περιοχές Κρυονέρι, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Αφίδνες και Δροσοπηγή, ενώ το κέντρο της άμεσης δράσης έλαβε 130 κλήσεις για βοήθεια από πολίτες.

Στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας ξεκίνησε αργά το βράδυ της Πέμπτης επιχείρηση του Λιμενικού για τη μετακίνηση κατοίκων από την Αγία Άννα με πλωτά μέσα, ενώ οι φλόγες κύκλωσαν και τα χωριά Κεραμεία και Σκεπαστή, για τα οποία επίσης είχε δοθεί εντολή εκκένωσης.

«Αυτές τις ώρες προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εκκενώνουμε τα χωριά που κινδυνεύουν και παραμένουμε στο πύρινο μέτωπο με πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και μπουλντόζες για να σώσουμε σπίτια και περιουσίες», δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Στην περιοχή της Ηλείας, μέχρι αργά χθες το βράδυ βρίσκονταν σε εξέλιξη δύο μέτωπα στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και ένα τρίτο στον δήμο Πύργου. Στη Μεσσηνία, το απόγευμα της Πέμπτης εκκενώθηκε το χωριό Βασιλίτσι, ενώ η πυρκαγιά συνέχιζε μέχρι τις πρωινές ώρες να καίει κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

«Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας», ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα του το βράδυ της Πέμπτης, κάνοντας γνωστό ότι έξι περιφέρειες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτου συναγερμού.

Για τη σημερινή ημέρα αναμένονται ισχυροί δυτικοί άνεμοι, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία στις ελληνικές Αρχές ως προς τη δυνατότητα ελέγχου των πύρινων μετώπων. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα ισχύσει μέχρι τη Δευτέρα 9 Αυγούστου, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share