X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΟύτε χιλιοστό βήμα πίσω από την κυριαρχία του ψευδοκράτους, είπε ο Τούρκος...

Ούτε χιλιοστό βήμα πίσω από την κυριαρχία του ψευδοκράτους, είπε ο Τούρκος Υπουργός Εμπορίου

Το πρωτόκολλο και οι συμφωνίες που υπέγραψε με το ψευδοκράτος, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός Εμπορίου, θα ανοίξουν το δρόμο για την αύξηση της παραγωγής στα κατεχόμενα και την είσοδο του ψευδοκράτους στην τουρκική αγορά. Υπέρμαχος της λύσης δύο κρατών, ανέφερε ότι δεν θα γίνει ούτε χιλιοστό βήμα πίσω από την κυριαρχία του ψευδοκράτους.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε αξιολόγηση της επίσκεψής του στο ψευδοκράτος ο Μεχμέτ Μους ανέφερε στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου Ανατολή ότι τα προϊόντα που θα παράγονται στα κατεχόμενα θα προμηθεύουν την τουρκική αγορά και «αυτό θα επιστρέφει σαν έσοδα και προσλήψεις».

Με τους επιχειρηματίες στα κατεχόμενα, συνέχισε, συζήτησε μεσοπρόθεσμα βήματα που μπορούν να γίνουν τα οποία θα μεταφέρει στην Τουρκία ώστε να αρχίσουν να υλοποιούνται.

Αναφέρθηκε και στον εκσυγχρονισμό των «τελωνείων» στον οποίο η Τουρκία θα βοηθήσει με την εμπειρία της.

Ο Τούρκος Υπουργός Εμπορίου κλήθηκε να σχολιάσει και την αύξηση των ψήφων του ΕΛΑΜ στις πρόσφατες Βουλευτικές λέγοντας ότι «είναι ανησυχητική εξέλιξη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, υπάρχουν επίσης διαφορετικές πολιτικές ομάδες με την ίδια κατανόηση, ιδεολογία και ιδέες, ίσως αυτό το ποσοστό μπορεί να φτάσει το 30%. Αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό, είναι φασιστικό (κόμμα), μια δομή ρατσιστική». Η ιδεολογία τους, συνέχισε, και ο στόχος τους είναι να εξαφανίσουν την «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος.

Αυτοί είναι η σημερινή έκφανση παρόμοιων προσπαθειών στο παρελθόν στην ε/κ πλευρά, σύμφωνα με τον κ. Μους. Κοιτάζοντας τις πολιτικές φράξιες, συνέχισε, αυτή η αντίληψη δεν είναι το 7% αλλά μια μερίδα του 30%.

Ο Τούρκος Υπουργός υποστήριξε ότι αυτή η πολιτική στην ε/κ πλευρά αυξάνεται με την ανοχή της ΕΕ και παρά τα όσα έγιναν το 2004. Η ρατσιστική νοοτροπία στην ε/κ πλευρά, συνέχισε, θεωρεί ότι η «τδβκ» – όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος – δεν υπάρχει, δεν την αναγνωρίζει και θέλει να διώξει άτομα που διαμένουν στο νησί.

Η πολιτική των δύο κρατών που ακολουθούν το ψευδοκράτος και η Τουρκία, είπε ο Τούρκος Υπουργός, φαίνεται τώρα, με την άνοδο των ποσοστών ρατσιστικών κομμάτων – όπως είπε – πόσο σωστή είναι. Εάν δεν υπήρχε «κράτος» εδώ, πρόσθεσε, θα γίνονταν άλλα πράγματα, γι αυτό το ψευδοκράτος θα συνεχίσει να υπάρχει αδιαμφισβήτητα και εάν υπάρξει μια λύση, αυτή θα είναι λύση δύο κρατών.

Αυτό το «κράτος», είπε, θα υπάρχει εδώ, θα διαφυλάττει την κυριαρχία του, την υγεία όσων μένουν εδώ, θα προστατεύσει την υγεία και την ασφάλειά τους. «Στην πραγματικότητα δεν θα γίνει ένα χιλιοστό βήμα πίσω από την κυριαρχία της τδβκ», είπε ο Τούρκος Υπουργός αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share