X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΠάνω από 554 εκατ. νύχτες σε κατάλυμα μέσω Airbnb, Booking, Expedia Group...

Πάνω από 554 εκατ. νύχτες σε κατάλυμα μέσω Airbnb, Booking, Expedia Group ή Tripadvisor στην ΕΕ

Πάνω από 554 εκατομμύρια νύχτες σε κατάλυμα με κράτηση μέσω Airbnb, Booking, Expedia Group ή Tripadvisor στην ΕΕ, πέρασαν οι επισκέπτες το 2019, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων που διαμένουν σε βραχυπρόθεσμα καταλύματα μέσω των τεσσάρων πλατφορμών αυξήθηκε κατά 14% μεταξύ 2018 και 2019.

Οι κορυφαίοι προορισμοί για κρατήσεις μέσω μιας από τις τέσσερις πλατφόρμες ήταν:
(i) οι αστικές περιοχές του Παρισιού (15,1 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις) ·
(ii) Βαρκελώνη (11,3 εκατομμύρια) ·
(iii) Ρώμη (10,4 εκατομμύρια) ·
(iv) Λισαβόνα (10,5 εκατομμύρια) · και,
(v) Μαδρίτη (8,3 εκατομμύρια).

Οι πέντε πιο δημοφιλείς χώρες προορισμού για διαμονή μέσω των τεσσάρων ιδιωτικών πλατφορμών ήταν:
(i) Ισπανία (112 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις).
(ii) Γαλλία (109 εκατομμύρια) ·
(iii) Ιταλία (83 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις) ·
(iv) Γερμανία (40 εκατομμύρια) · και
(v) Πορτογαλία (33 εκατομμύρια).

Οι 20 πιο δημοφιλείς περιοχές στην ΕΕ αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ (48%) του συνολικού αριθμού διανυκτερεύσεων επισκεπτών που πραγματοποιήθηκαν μέσω των τεσσάρων πλατφορμών.

Οι περισσότερες από αυτές τις 20 κορυφαίες περιοχές βρίσκονται στην Ισπανία (έξι περιοχές), στη Γαλλία ή στην Ιταλία (πέντε αντίστοιχα), ενώ δύο περιοχές βρίσκονται στην Πορτογαλία, μία στην Κροατία και μία στην Ουγγαρία.

Στις τρεις πιο δημοφιλείς περιοχές, οι επισκέπτες έκαναν κράτηση για περισσότερα από 20 εκατομμύρια νύχτες το 2019: Ανδαλουσία (26 εκατομμύρια), Αδριατική Κροατία (25 εκατομμύρια) και Καταλονία (21 εκατομμύρια).

Το 2019, αυτές οι τρεις περιοχές αντιπροσώπευαν το 13% των συνολικών διανυκτερεύσεων επισκεπτών στην ΕΕ, για τις οποίες έγινε κράτηση μέσω των τεσσάρων πλατφορμών.

Τα δεδομένα που δημοσιεύονται σήμερα είναι ένα πρώτο βήμα και θα ενημερώνονται τακτικά από την Eurostat. Συγκεκριμένα, καλύπτουν δεδομένα σε εθνικό, περιφερειακό και αστικό επίπεδο σχετικά με τον αριθμό των κρατήσεων και τον αριθμό των διανυκτερεύσεων που διαμένουν σε καταλύματα μέσω αυτών των τεσσάρων πλατφορμών.

Τέτοιες πληροφορίες (i) θα συμβάλουν σε πληρέστερα στατιστικά στοιχεία για την τουριστική διαμονή στην Ευρώπη,
(ii) θα επιτρέψουν στις δημόσιες αρχές να κατανοήσουν καλύτερα την ανάπτυξη της συνεργατικής οικονομίας (ιδίως υπηρεσίες βραχυπρόθεσμης ενοικίασης καταλύματος) και (iii) θα στηρίξουν βασισμένες σε στοιχεία πολιτικές.

Ο Επίτροπος Gentiloni δήλωσε σχετικά ότι «αυτή η επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ της Eurostat και των τεσσάρων κύριων πλατφορμών για διαμονή βραχυπρόθεσμης ενοικίασης είναι ένα μοντέλο για την παροχή πιο ολοκληρωμένων και αξιόπιστων στατιστικών μέσω της πρόσβασης σε ιδιωτικά δεδομένα». «Τα αριθμητικά στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα αποτελούν σημαντική πηγή πληροφοριών για τις ευρωπαϊκές δημόσιες αρχές και μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη χάραξη πολιτικής, προστατεύοντας παράλληλα τις προσωπικές πληροφορίες», ανέφερε.

Ο Επίτροπος Breton, αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά, τόνισε ότι «η πανδημία COVID-19 επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την τουριστική βιομηχανία, έναν βασικό τομέα της οικονομίας της ΕΕ».

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές βιομηχανίες, πρόσθεσε, «το μέλλον του τουρισμού θα εξαρτηθεί από τη συλλογική μας ικανότητα να μεταβούμε σε ένα πιο πράσινο, πιο ψηφιακό και ανθεκτικό μέλλον».

«Μέχρι το 2030, η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ένας προορισμός κορυφαίας ποιότητας, γνωστός παγκοσμίως για τη βιώσιμη προσφορά του και να προσελκύει υπεύθυνους και περιβαλλοντικά συνειδητούς ταξιδιώτες. Τα περιεκτικά στοιχεία για τις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις καταλύματος που δημοσιεύονται σήμερα θα υποστηρίξουν τις δημόσιες αρχές στην ανάπτυξη πολιτικών βάσει πραγματικών δεδομένων», είπε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share